Tansu Çiller gafının nedeni belli oldu

Tansu Çiller gafının nedeni belli oldu

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bugün DİSK Genel Kurulu'na katılarak kürsüde bir konuşma yaptı. Konuşması sürerken bir CHP'li görevli Kılıçdaroğlu'na bir not iletti. Kılıçdaroğlu nota şöyle bir baktı ve ''Arkadaşlarım şimdi elime bir not verdi. Tansu Çiller'e tutuklama kararı çıkmış'' dedi.

YÖNETİCİLERİN YANLIŞI

Salonda ve toplantıyı izleyen gazeteciler arasında şok etkisi yaratan bu açıklama 10-15 dakika sonra açıklık kazandı. Konu Çiller'le ilgili değildi. Ortada CHP'li görevlilerin çok büyük bir yanlış anlaması vardı.

'ÇİLLER TUTUKLANDI'NIN SIRRI

CHP Genel Başkanı kürsüde konuşurken Ankara'da yoğun bir trafik yaşanıyordu. MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadesinin alınabilmesi için Ankara Savcılığı'na talimat gidiyor, 4 MİT'çinin ise görüldükleri yerde gözaltına alınma talimatı veriliyordu. CHP'li görevliler internet sitelerinde, televizyonların haber kanallarında son dakika bilgileri olarak geçen bu önemli gelişmeleri Genel Başkan'a bir notla duyurmayı uygun buldular. Ancak son dakika bilgilerini çok yanlış anlayarak...

OLSA OLSA ÇİLLER'DİR

MİT'çiler hakkında yakalama haberlerini, ''Olsa olsa Çiller yani Tansu Çiller'dir'' diyerek şu notu kaleme aldılar: Tansu Çiller'e tutuklama kararı çıkmış!

Önüne gelen son dakika notunu salondakilerle paylaşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmanın ardından konuyla ilgili bilgi soran gazetecilere işin gerçeğini şöyle izah etti: Bana not geldi ama o notun yanlış olduğu söylendi daha sonra.