Akıllı telefonlarda şarj süreleri

telefon

Akıllı telefonların en büyük sorunlarından olan şarj süresi, kullanıcıların da tercih sebebi olduğundan piyasada rekabete yol açıyor. Şarj süreleri kullanıcıların telefonu nasıl kullandığına bağlı olarak da değişkenlik gösteriyor.

İPHONE 6 ve İPHONE 6 PLUS

Son çıkan telefonları ele almak gerekirse ilk olarak aklımıza Apple ürünleri, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus geldi. Önceki modellerine nazaran daha büyük yapıda tasarlanan bu iki telefonun bataryaları da aynı şekilde büyük ve daha güçlü bir yapıya sahip. iPhone 6'da 1810 mAh gücünde bir batarya varken iPhone 6 Plus'ta 2915 mAh gücünde bir batarya bulunuyor.

Akıllı telefonlarda şarj süreleri

SAMSUNG GALAXY S5

Samsung'un son amiral gemisi Galaxy S5'te teknik özellikler öne çıkıyor. Ancak Galaxy S5, 2800 mAh kapasiteli bir bataryaya sahip. Bataryanın kapasitesi rakiplerine göre düşük gözükse de yapılan bazı testlerde başarılı sonuçlar aldı.

Akıllı telefonlarda şarj süreleri

EN İYİSİ SONY'DE

Sony'nin son telefonu Xperia Z3'te rakiplerine göre batarya kapasitesi biraz daha güçlü gözüküyor. Batarya ömründe 2 günü hedefleyen Sony, Xperia Z3'te 3100 mAh gücündeki bataryayla en iyi bataryaya sahip.

Akıllı telefonlarda şarj süreleri

SONY'NİN ARKASINDAN LG GELİYOR

Rakiplerine oranla piyasada biraz geride gözüken LG ise batarya konusunda iyi gözüküyor. LG'nin son telefonu G3'te 3000 mAh gücünde bir batarya bulunuyor. G3 bu özelliklerinin yanı sıra şık tasarımıyla da dikkat çekiyor.

Akıllı telefonlarda şarj süreleri