Dünya nüfusunun yüzde 37'si halen internet kullanmıyor
REUTERS

Birleşmiş Milletler'in (BM) bilgi ve iletişim teknolojileri (BİT) alanında uzmanlaşmış kuruluşu Uluslararası Telekomünikasyon Birliği, dünyada internet kullanımına ilişkin yeni verileri içeren raporu açıkladı.

Koronavirüs salgını nedeniyle yaşanan kapanmalarla internet kullanımının yaygınlaştığı vurgulanan raporda ancak dünyanın en fakir ülkelerinin bu konuda hala çok geride kaldığı bilgisi paylaşıldı.

2 YILDA 800 MİLYON İNSAN DAHA İNTERNET İLE TANIŞTI

ITU raporu, internet kullanan tahmini insan sayısının 2019'da 4.1 milyardan 2021'de 4.9 milyara çıkmasıyla internet kullanımında güçlü küresel büyümeyi ortaya koydu.

İnternet kullanımındaki artışın küresel kalkınma için iyi bir haber olduğu belirtilen raporda, bununla birlikte bu rakamların dünya genelinde internet kullanımı konusunda büyük eşitsizlik olduğunu doğruladığı aktarıldı.

Dünya nüfusunun yüzde 37'si halen internet kullanmıyor

DÜNYANIN YÜZDE 37'Sİ HALEN İNTERNET KULLANMIYOR

Halen çevrimdışı 2.9 milyar insanın tahminen yüzde 96'sının gelişmekte olan ülkelerde yaşadığı belirtilen raporda, 4.9 milyar internet kullanıcısının da yüz milyonlarcasının internete nadiren bağlandığı ve bağlantı hızlarının düşük olduğu kaydedildi.

Rapora ilişkin açıklama yapan ITU Genel Sekreteri Houlin Zhao, "Dünya nüfusunun neredeyse üçte ikisi şu anda çevrimiçiyken herkesin internete bağlanması için yapılacak daha çok şey var." ifadesini kullandı.

Zhao, çevrim dışı 2.9 milyar insanın internet kullanabilmesini sağlayabilmek adına tüm taraflarla birlikte çalışacaklarının sözünü verdi.

Dünya nüfusunun yüzde 37'si halen internet kullanmıyor