Eski çalışanlar, toplu işten çıkarma nedeniyle Tesla'ya dava açtı
ensonhaber.com

Eski Tesla çalışanları, şirketin önceden haber vermeden toplu işten çıkarma yaptığını iddia ederek mahkemenin yolunu tuttu.

Teksas'taki dava, haziran ayında Tesla'nın Nevada'daki fabrikasından işten çıkarıldıklarını söyleyen iki çalışan tarafından açıldı. Davaya göre Tesla, Nevada fabrikasında 500'den fazla çalışanın işine son verdi.

60 günlük bildiirm süresi var

İşçi Düzenleme ve Yeniden Eğitim Bildirim Yasası uyarınca, toplu işten çıkarma kararı alınmadan önce şirketlere 60 günlük bir bildirim süresi tanınıyor.

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki tüm eski Tesla çalışanları ise, şirketin önceden haber vermeden mayıs ve haziran aylarında toplu işten çıkarma yaptığını savunuyor.

tesla

İşten çıkarma sayıları hakkında yorum yapmayan Tesla, davayla ilgili de herhangi bir açıklamada bulunmadı.

İşçileri temsil eden bir avukat olan Shannon Liss-Riordan, Reuters'a verdiği demeçte, "Tesla'nın bu kadar çok işçiyi gerekli bildirimi yapmadan işten çıkararak açıkça federal iş yasasını ihlal etmesi oldukça şok edici." dedi.

Dünyanın en zengin insanı olan Tesla CEO'su Elon Musk, bu ayın başlarında ekonominin kötüye gittiğini ve Tesla'nın çalışan sayısını yüzde 10 azaltması gerektiğini söylemişti.