İmzalar atıldı: Sony TV'leri artık TCL üretecek

İmzalar atıldı: Sony TV'leri artık TCL üretecek

Sony ve TCL, Bravia televizyonlar ile ev ses sistemleri üretimini kapsayan ve kontrolün yüzde 51 hisseyle TCL'de olacağı stratejik ortaklık anlaşmasına imza attı.

Teknoloji devleri Sony ve TCL, ocak ayında duyurdukları ortaklık niyetlerini yasal olarak bağlayıcı kesin bir anlaşmayla resmileştirdi.

Bu doğrultuda Sony, ev eğlence işini üstlenecek yeni bir yan kuruluş kuracak ve bu şirketin yüzde 51'lik çoğunluk hissesi TCL'ye geçecek.

YENİ ŞİRKET KÜRESEL OPERASYONLARI YÖNETECEK

Kurulacak olan yeni şirket; Bravia televizyonlar, ticari düz panel ekranlar, projektörler ve ev sinema sistemleri gibi ürünlerin küresel çaptaki tüm süreçlerini devralacak.

Tasarım ve geliştirme aşamasından üretim, lojistik ve müşteri hizmetlerine kadar uzanan tüm entegre işlemler bu ortak girişim tarafından yönetilecek.

SONY VE BRAVIA İSİMLERİ YAŞAMAYA DEVAM EDECEK

Anlaşma kapsamında TCL, hisseler karşılığında Sony'ye yaklaşık 474 milyon dolara denk gelen 75,4 milyar Japon Yeni tutarında bir ödeme gerçekleştirecek.

Gerekli düzenleyici onaylarının alınmasının ardından Nisan 2027'de faaliyete geçecek olan yeni girişimin ürünleri, pazarda alıştığımız Sony ve Bravia isimlerini kullanmayı sürdürecek.

Kaynak: Ensonhaber Haber Merkezi