Nokia, Avrupa'da akıllı telefon üretimine başlayacak
ensonhaber.com

Finlandiyalı HMD Global çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Nokia, piyasaya sürdüğü uygun fiyatlı akıllı telefonlarla adından söz ettiriyor.

Son zamanlarda düşük fiyatlı modellere ağırlık veren şirket, aynı zamanda 5G destekli cihazlar da üretiyor.

Nokia markalı akıllı telefonların lisans sahibi HMD Global, 5G cihaz üretimini Avrupa'ya getirmek için çalıştığını açıkladı.

Avrupa'da üretim oldukça az

Apple ve Samsung dahil olmak üzere tüm büyük şirketler, maliyetleri düşürmek için telefonlarını Asya'da ürettikleri için, Avrupa'da büyük bir akıllı telefon üretimi yok.

Finlandiya merkezli HMD, bir basın bülteninde, Avrupa'da akıllı telefon üretmenin ve test etmenin ilk aşamaları olarak, yazılım değişiklikleri ve kapsamlı testler konusunda bir dizi BT güvenlik ortağıyla birlikte çalıştığını söyledi.

Şirket, fabrikasını Avrupa'nın neresinde kurmayı planladığını henüz açıklamış değil.

HMD, 2016 yılında Nokia markalı akıllı telefonlar ve tabletler üretmek için bir zamanlar dünyanın en büyük telefon üreticisi olan Nokia ile 10 yıllık özel bir lisans anlaşması imzalamıştı.

Nokia o zamana kadar akıllı telefon savaşını kaybetmişti ve 2014'te tüm cep telefonu işini Microsoft'a satmıştı. Nokia, artık telekomünikasyon ağ ekipmanı geliştirmeye odaklanıyor.

HMD, diğer bütçeye uygun Android telefon üreticileriyle rekabet edebilmek için yeni bir akıllı telefon serisi oluşturmak üzere Nokia'nın kalan telefon patentlerini ve Tayvanlı Foxconn'un üretim tesislerini kullanıyor.