Öğrencilerin ürettiği otomobiller TEKNOFEST’te
İHA

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji Festivali TEKNOFEST, Atatürk Havalimanı'nda ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

Üniversitesi öğrencilerinin ürettiği hibrit, elektrik ve hidrojen ile çalışan otomobiller de TEKNOFEST’te ziyaretçilerle buluşuyor.

ÖĞRENCİLERİN GELİŞTİRDİĞİ OTOMOBİLLER TEKNOFEST'TE

Uludağ Üniversitesi öğrencilerinin iki yılı aşkın sürede tasarlayıp ürettiği araçlar, hafif olma özellikleri sebebiyle daha az yakıt tüketiyor. Sergilenen araçlar arasında 100 kilometre hıza ulaşma kapasitesine sahip otomobiller de bulunuyor.

OTOMOBİL TEKNOFEST

Uludağ Üniversitesi Makine Topluluğu öğrencisi Oğuzhan Aydın, tasarladıkları araçlarla yarışmalara katıldıklarını söyleyerek, "2018 yılında Avrupa’da düzenlenen bir yarışta birincilik ödülünün sahibi olduk. Aracımız hidrojen enerjisiyle çalışıyor. Araç karbon fiber kabuk ve alüminyum şaseden oluşuyor.

"YERLİ PİLİMİZİ ÜRETTİK"

Aracımızın önemli özelliği 110 kilogram olmasıdır. Bu sayede araç daha az yakıt yakıyor. Bu yıl da kendi yerli yakıt pilimizi ürettik. Bu yaptığımız pille geleceğin teknolojilerinden olan hidrojen enerjisine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Aracımız yaklaşık olarak 45 kilometre hıza kadar ulaşabiliyor." ifadelerini kullandı.

TEKNOFEST OTO

"17 KİŞİLİK EKİPLE 2 YILDIR ÇALIŞIYORUZ"

Üniversitenin Uludağ Elektromobil Takımı’ndan Çağatay Çakmak ise, "Aracımız maksimum 100 kilometre hıza kadar ulaşabilir. Araç elektrikle çalışıyor. 3,6 kilowatt pil kapasitesiyle bir kullanım imkanı veriyor. Bu aracı 17 kişilik bir ekiple hazırladık. Bu aracı TEKNOFEST’te sergilemek bize gurur veriyor. Aracın üzerinde iki yılı aşkın bir süredir çalışıyoruz.” dedi.

TEKNOFEST OTO

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)