Tüketiciyi Destekleme Derneği, WhatsApp konusunda uyardı
AA

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, son günlerde kan kaybediyor. Çünkü platformun kullanıcılara şart koştuğu yeni gizlilik sözleşmes nedeniyle, kullanıcılar başka uygulamaları tercih ediyor.

Tüketiciyi Destekleme Derneği Genel Başkanı Süleyman Bakal, ücretsiz sunulan WhatsApp ve benzeri uygulamaların, bir zaman sonra gelir amacıyla kişisel verileri kullanabileceğini ifade ederek, tüketicilerin önemli kişisel bilgilerini sosyal medya platformlarından paylaşırken dikkatli olması gerektiği söyledi.

"YERLİ VE MİLLİ UYGULAMALARI TERCİH ETMELİYİZ"

Özellikle WhatsApp'ın "uçtan uca şifreleme" özelliğinin tüketicide paylaşım yaparken rahatlığa sebebiyet verdiğini dile getiren Bakal, "Mahremiyetin söz konusu olduğu hissiyatını vererek bugüne kadar milyonlarca insanın mesajlaşma, arama ve dosya gönderme gibi konularda kullandığı WhatsApp'ın aldığı karar sonrası tüketicilerimizin tercihi değişmeli. Yerli ve milli uygulamalara ağırlık vermeliyiz." ifadelerini kullandı.

whatsapp

WhatsApp'ın sözleşmeyi onaylamayanlara kullanım hakkı vermeyeceğini yeniden hatırlatan Bakal, "Neredeyse tüm profesyonel firmalar grup yazışmalarını bu uygulamadan yapıyor. Biz de dernek olarak grup mesajlaşmalarımızı WhastApp üzerinden yapıyoruz.

Fakat şimdi arkadaşlarımızla farklı programa geçme kararı aldık. Yakın zamanda söz konusu uygulamayı kullanmayacağız. Çünkü sözleşmeye göre, kişisel verilerin kullanım hakkını istiyorlar.

"İKİ KİŞİNİN BİLDİĞİ SIR DEĞİLDİR"

İki kişinin bildiği sır değildir. Bu yüzden de sözleşme kullanıcılarına çok da güven vermiyor. Tüketiciyi Destekleme Derneği başkanı olarak, vatandaşlarımızın bu konuyu ciddiye almasını öneriyorum." dedi.

Sosyal medya platformlarında yapılan arama ve yazışmalara dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Bakal, "Bu tarz sözleşmeler olmasa bile biz bilinçli tüketici olmayı öğrenmeliyiz. Yaptığımız tüm yazışmaların, aramaların, paylaşımlarımızın birileri tarafından ele geçirilebileceği düşüncesiyle hareket etmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Tüketiciyi Destekleme Derneği, WhatsApp konusunda uyardı

Tüketiciyi Destekleme Derneği, WhatsApp konusunda uyardı

Tüketiciyi Destekleme Derneği, WhatsApp konusunda uyardıTüketiciyi Destekleme Derneği, WhatsApp konusunda uyardı

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)