Ülkemizdeki ve dünyadaki teknolojik gelişmeler

telefon

Bu hafta teknolojide yine çok önemli gelişmeler oldu. Türkiye'ye 4G ne zaman gelecek, kuyruklu yıldıza inen Philae'nin son durumu ve daha fazlası..

Ülkemizdeki teknoloji haberlerinin ilk sırasında Turkcell’in düzenlediği Teknoloji Zirvesi yer aldı. Türkiye’nin lider teknoloji ve iletişim şirketi Turkcell’in düzenlediği Turkcell Teknoloji Zirvesi, İstanbul'da bulunan Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

4G GELİYOR

Teknoloji haberleri gündemimizde birinci sırayı Turkcell Teknoloji Zirvesinin almasının en önemli sebebi ise Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv'in verdiği bir haber oldu. Ciliv yaptığı konuşmada 4G'nin 2015'in başında Türkiye'ye geleceğini açıkladı.

Ülkemizdeki ve dünyadaki teknolojik gelişmeler

YİNE WHATSAPP YİNE MAVİ TİK

Geçen hafta WhatsApp'a gelen güncelleme teknoloji haberleri gündemini işgal etmişti. Hatırlanacağı gibi WhatsApp'a yeni güncellemeyle gelen mavi tik özelliği kullanıcıların yoğun tepkilerine yol açmıştı. Bu tepkiler mavi tik özelliği konusunda WhatsApp'a geri adım attırdı. WhatsApp yeni bir güncellemeyle birlikte mavi tik özelliğinin isteğe bağlı kullanılmasını sağladı. Şimdilik yalnızca android için gelen güncellemenin iOS içinde önümüzdeki günlerde gelmesi bekleniyor.

EN PAHALI İPHONE 6 BİZDE

Teknoloji haberleri gündemimizde üçüncü sırada ise bir Apple haberi yer alıyor. Jumbo Dumbo Thoughts sitesinin yaptığı araştırmaya göre en pahalı iPhone 6'nın Türkiye satıldığı ortaya çıktı. Türkiye'de 2.349 TL'den satılan iPhone 6'ların Tayland'da 1.640 TL'den satılması kullanıcıları şaşırttı.Türkiye'de cep telefonları fiyatlarının yüksek olmasının nedeni olarak cep telefonu satışından alınan yüzde 18 Katma Değer Vergisi ve yüzde 25 oranında Özel İletişim Vergisi gösteriliyor.

Ülkemizdeki ve dünyadaki teknolojik gelişmeler

Ülkemizdeki teknoloji haberleri böyle sıralanırken dünyada da teknolojik gelişmeler oldukça hareketli geçti. Dünyadaki teknoloji haberlerinin ilk üç sırası şöyle sıralanabilir..

İNSANLIK TARİHİNDE BİR İLK

Dünyaki teknoloji haberlerinin ilk sırasında 10 yıllık yolculuğun ardından kuyruklu yıldıza başarılı bir şekilde inen Philae yerini aldı.

Avrupa Uzay Ajansı (ESA)'nın 10 yıl önce gönderdiği Philae, 12 Kasım'da kuyruklu yıldıza indirilerek insanlık tarihinde bir ilke imza attı. Ancak Philae'den gelen bir haber ESA yetkililerini üzdü.

Ülkemizdeki ve dünyadaki teknolojik gelişmeler

GÖLGEDE KALDI SARJI BİTTİ

Kuyruklu yıldızın üzerine inmeyi başaran Philae uzay aracının, bir tepeciğin arkasında gölgede kalması nedeniyle güneş panellerinin çalışmadığı ve modülü şarj edemediği öğrenilmesi üzerine açıklama yapan Almanya ESA faaliyetlerinin Başkanı Paolo Ferri, "Şu anki hesaplamalarımız mevcut şarjın Cuma öğleden sonra ila Cumartesi öğleden sonra arasında bitebileceğini gösteriyor" dedi.

MUSİC KEY

Philae'nin kuyruklu yıldız haberini ise dünyaca ünlü paylaşım sitesi YouTube'un bir haberi takip etti. Dünyada en çok ziyaret edilen sitelerden biri olan YouTube, kullanıcılarına daha profesyonel anlamda müzik dinletme deneyimi sunmak için ücretli üyelik sistemi Music Key'i, geçtiğimiz günlerde duyurmuştu. Ardından reklamsız ve internet bağlantısı olmadan da kullanılabilecek olan Music Key'in ücretlerini de açıklandı.

İLK 6 AY BEDAVA

Henüz sadece Amerika ve 6 Avrupa ülkesinde beta olarak kullanılabilen sistem, 6 ay boyunca tamamen ücretsiz olarak beta sürecine devam edecek. Beta sürecinin ardından YouTube'un yasak olmadığı tüm ülkelerde kullanılabilecek sistem, aylık 7,99 Dolar ücrete sahip olacak.

Ülkemizdeki ve dünyadaki teknolojik gelişmeler

99 İPHONE 6 BİLE KABUL ETTİREMEDİ

Dünyadaki teknoloji haberleri gündemimizde üçüncü sırada Çin'den gelen bir iPhone'lu evlenme teklifi haberi yer aldı.

Çin'de bilgisayar programcılığı yapan genç, kız arkadaşına tam 99 iPhone 6 ile çizdiği kalbin içinde evlenme teklifi etti. Çin'de her yıl 11 Kasım'da kutlanan Bekarlar Günü öncesi yaşanan olay kötü bitti. 500,000 yuan yani 85,000 dolara mal olan bu evlenme teklifi kabul edilmedi.

Ülkemizdeki ve dünyadaki teknolojik gelişmeler

Ülkemizden ve dünyadan diğer teknoloji haberleri ise şöyle sıralanabilir..

* Iğdır'da biri hurdacı, diğeri de tornacı babanın çocukları olan iki lise öğrencisi, babalarından öğrendiklerini uygulayarak tek kişilik otomobil yapmayı başardı.

* Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Gıda Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Erkmen'in danışmanlığında araştırma görevlisi Aykut Önder Barazi'nin gerçekleştirdiği çalışmayla fıstık sakızından yenilebilir ambalaj üretildi.

* Dünyanın en büyük teknoloji üreticilerinden Apple, satın aldığı Beats’in ürün yelpazesini genişletti. Apple ve Beats ortaklığının son hamlesi kablosuz Beats kulaklık oldu.

* Canon, düzenlediği basın toplantısında Sosyal Yazıcı (Printer) modelini tanıttı.

* Microsoft'un Nokia'yı satın aldıktan sonra tanıttığı ilk telefon Lumia 535 oldu.

* Popüler fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram'da gönderilerdeki açıklamaları sonradan düzenleme özelliği geldi.

* Apple'ın kullanıcılarına sunduğu yeni gözdesi iPhone 6 altın ve elmasla kaplandı.

Ülkemizdeki ve dünyadaki teknolojik gelişmeler

* ABD posta servisine siber saldırı düzenlendi.

* Samsung’un Vietnam’a 3 milyar dolarlık yatırım yaparak yeni bir akıllı telefon fabrikası kuracağı doğrulandı.

* Google, NASA'dan hava üssü kiraladı.

* Depremler için mobil uygulama geliştirildi.

* LG'nin gençlere hitap eden telefonu LG AKA tanıtıldı.

* Çin'de 12 saatte 163 milyon dolar telefona harcandı.

* Tekken 7'nin yeni tanıtım videosu yayınlandı.

Tekken 7'nin yeni tanıtım videosu yayınlandı -İZLE

* Apple'ın bazı sebeplerden dolayı 12.9 inç'lik iPad Pro üretimine geç kalacağı iddia edildi.

* Teknoloji devi LG, iki yeni orta seviye tablet modeli olan G Pad 7.0 ve G Pad 10.1’in Türkiye’de satışa çıktığını duyurdu.

* ABD merkezli üretici Saygus, süper akıllı telefon olarak adlandırdığı Saygus V-Squared'i tanıttı.

* Nokia'nın artık telefon üretmeyeceği açıklandı.

* Kanadalı teknoloji devi BlackBerry'nin yeni akıllı telefonu BlackBerry Classic ön siparişe çıkartıldı.

* Samsung’un kıvrımlı ekrana sahip ilk telefonu Galaxy Note Edge, bugün itibarıyla Amerika’da satış çıktı.

* İngiltere'de 5 yaşındaki çocuk bilgisayar uzmanı oldu.

* Akıllı telefonlar için fotoğraf basan telefon kılıfı üretildi.

Akıllı telefonlar için fotoğraf basan telefon kılıfı üretildi -İZLE

* Bir süredir geliştirdiği mobil güvenlik yazılımlarını satmak için büyük çaba sarf eden BlackBerry, Samsung ile anlaştı.

* iPhone ve iPad'ler için flash bellek üretildi.

Ülkemizdeki ve dünyadaki teknolojik gelişmeler

* ABD hükümetinden Apple ürünlerinde son dönemlerde çıkan açık ve virüsler yüzünden Apple'ın iPhone ve iPad ürünlerini kullananlara uyarı geldi.

* Samsung yaptığı duyuru ile birlikte özel üretim, 78 inç boyutlarındaki kavisli Ultra HD televizyonunu tanıttı.