Trump'la görüşen 2 vekilde korona vakası

ABD Başkanı Trump'ın koronadan karantinaya alınan 2 vekille görüşmesi, Amerikan medyasında "Korona Trump'a çok yakın" yorumlarını beraberinde getirdi.

Trump'la görüşen 2 vekilde korona vakası

Dünyaya hızla yayılmaya devam eden ölümcül virüs korona, dünya üzerindeki liderleri de etkiledi.

Son verilere göre Amerika’da koronavirüs vaka sayısı 722, ölenlerin sayısı da 26 oldu.

Bu arada ABD Başkanı Donald Trump’ın koronavirüs salgınını önemsiz gösterme çabasının, Amerikan kamuoyunda geniş eleştirilere yol açtığı anlaşılıyor.

SENATO'DAN 2 KİŞİDE ÇIKTI

Amerika’da iki cumhuriyetçi temsilci Doug Collins ve Matt Gaetz, karantina altına alındıklarını açıkladı.

Trump'la görüşen 2 vekilde korona vakası

İki temsilci, geçen ay muhafazakarların konferansında koronavirüse yakalandığı kesinleşen biriyle temasta bulundukları yüzünden bu kararı aldıklarını belirtti.

Trump'ın tokalaştığı milletvekilinde koronavirüs çıktı İZLE

TRUMP'LA DA GÖRÜŞTÜLER

Collins, geçen cuma günü Trump’la tokalaştı, Gaetz de geçen pazartesi günü, ABD Başkanı Trump’a başkan uçağında eşlik etti.

Beyaz Saray'ın yeni personel şefi Mark Meadows de muhafazakarların konferansına katıldıktan sonra kendini karantinaya aldı.

Trump'la görüşen 2 vekilde korona vakası

TRUMP TEST YAPTIRMADI

Beyaz Saray Basın Sekreteri Stephanie Grisham, pazartesi günü yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump'ın koronavirüs testi yaptırmadığını belirtti.

Trump, pazartesi günü düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin koronavirüs testi yaptırıp yaptırmadığı ile ilgili soruya cevap vermeden toplantı salonunu terk etti.