Uganda Savunma Bakanı Kainerugaba'dan Türklere 'ülkeyi terk edin' çağrısı

Geçtiğimiz aylarda Türkiye'ye yönelik tehdit ifadeleriyle gündeme gelen Uganda Savunma Kuvvetleri Komutanı Muhoozi Kainerugaba, Uganda'da bulunan Türklerin bir an önce ülkeyi terk etmeleri yönünde çağrıda bulundu.

Ensonhaber Ensonhaber
Uganda Savunma Bakanı Kainerugaba'dan Türklere 'ülkeyi terk edin' çağrısı
Ensonhaber'i Google'da haber kaynağınız olarak ekleyin

Uganda Devlet Başkanı Yoweri Museveni'nin oğlu ve aynı zamanda Uganda Savunma Kuvvetleri Komutanı Muhoozi Kainerugaba, geçtiğimizi aylarda Türkiye'ye yönelik tehdit ve nefret içerikli sosyal medya paylaşımlarıyla gündeme gelmiş ve tepkilere neden olmuştu. 

Keinerugaba, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile bu kez de Uganda'daki  Türklerin bir an önce ülkeyi terk etmeleri gerektiğini söyledi.

Keinerugaba, 18 Eylül'de Türkiye Büyükelçiliği önünde büyük bir protesto yapacaklarını ve kendilerine karşı gelen herkesi "Türk ajanı" olarak tutuklayacaklarını öne sürdü. 

"TÜM TÜRK AJANLARINI TUTUKLAYACAĞIZ"

Sosyal medya platformu X hesabından paylaşımda bulunan Keinerugaba, şu ifadeleri kullandı: 

“18 Eylül'de Türk Büyükelçiliği önünde kalabalık bir gösteri yapıyoruz. Gösteriden sorumlu kurumlar iyi bir iş çıkarmalı. Emirlerim çok net ve buna karşı gelen tüm Türk ajanlarını tutuklayacağız.”

Uganda Savunma Bakanı Kainerugaba, Türkiye'yi tehdit etti

"BİR AN ÖNCE BAVULLARINI TOPLAYIP ÜLKEMİZDEN ÇIKSINLAR"

Türklerin bir an önce Uganda'dan ayrılması gerektiğini öne süren Keinerugaba, diğer paylaşımında ise "Uganda'daki Türklerle ilgili her şeyle bağımı çoktan kopardım. Bir an önce bavullarını toplayıp ülkemizden çıkmalılar." ifadelerine yer verdi. 

İSRAİL, TÜRKİYE'NİN BÖLGEDEKİ ETKİSİNDEN RAHATSIZ 

Afrika bölgesinde etkin bir politika yürüten Türkiye, Somali ile stratejik ortaklık yürütüyor. 

Türkiye'nin bölgedeki aktif faaliyetleri başta İsrail ve İsrail'e ile müttefik ülkeler olmak üzere bazı yönetimlerde rahatsızlık yarattı. 

İSRAİL'E OLAN DESTEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Keinerugaba, nisan ayında yaptığı açıklama ile Türkiye'nin Somali'deki askeri faaliyetlerini eleştirmiş, yapılanlara karşılık Türkiye'nin Uganda'ya 1 milyar dolar ödeme yapması gerektiğini ayrıca Türkiye'deki en güzel kadını da kendisine eş olarak vermelerinin şart olduğunu söylemişti.

İsrail’e olan desteğini dini motivasyonlarla açıklayan Kainerugaba, Uganda ordusunun "Kutsal Toprakları" korumak için göreve hazır olduğunu belirtmişti. 

Kainerugaba, "100 bin Uganda askerini İsrail'de seferber etmeye hazırım. Efendimiz Hz. İsa'nın toprakları olan Kutsal Toprakları korumak için bu adımı atmaya varız." ifadelerini kullanmıştı.