Ümit Kocasakal: HDP Türkiye'yi terörle tehdit ediyor
İHA

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal Antalya’da “Türkiye Nereye Gidiyor Yalanlar ve Gerçekler” konulu seminere katıldı. Muratpaşa Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminere CHP Antalya eski milletvekili Tuncay Ercenk, eski il başkanları, davetliler ve vatandaşlar katıldı. Seminerde katılımcılara seslenen Kocasakal, birilerinin halkı Atatürk ile aldattığını söyledi. Sahte Atatürkçülerin maskelerini düşürmek zorunda olduklarını aktaran Kocasakal, “Bu ülkede iki kez Atatürk ve Cumhuriyet diyen herkes kurtarıcı oluyor” dedi.

"ATATÜRK’Ü EN AZ BİLEN ATATÜRKÇÜLER VE CUMHURİYETÇİLERDİR"

Kendisinin bir şovmen ya da popstar olmadığını belirten Kocasakal, “Biz en fazla nereden kaybediyoruz biliyor musunuz? Sloganlar dışında bilgiyle hareket etmemekten edememekten kaybediyoruz. Aman ona kötü mü görünürüm bunlar geçti. Öyle siyasetçilik oynamak devirleri geçti. Kim ne alınırsa alınsın kim ne düşünürse düşünsün, gerçekleri ortaya koymak zorundayız. Bizim yakın tarihimizi, Cumhuriyeti, Atatürk’ü en az bilen Atatürkçüler ve Cumhuriyetçilerdir. Çünkü bize yıllarca okullarımızda Atatürk anlatılmamış. Cumhuriyet anlatılmamış” dedi.

"ETNİKÇİLİK VE MEZHEPÇİLİĞİ SOLCULUK DİYE YUTTURMAYA ÇALIŞAN HORMONLU SOL VAR"

Ülkede bir maskeli balo olduğunu ileri süren Kocasakal, “Herkes bir maske takmış. Bu ülkede ben onlara hormonlu sol diyorum. Bir organik sol var bu ülkenin değerleri ile beslenen. Bir de hormonlu sol var artık ağzına emperyalizmi alamayan. Etnikçilik ve mezhepçiliği solculuk diye yutturmaya çalışan hormonlu sol var. Bunlar Türkiye’yi bu hale getirdi. Dünyada Müslümanlığın onurunu kurtaran en iyi yaşayan ve yaşatan Türklerdir ve Türk milletidir. Demokrasi eğitimli bir toplumun idaresidir. İnsanları eğiteceksiniz. Halkımızın hiçbir kabahati yok” diye konuştu.

"ONDAN SONRA UTANMADAN BARIŞ VE KARDEŞLİK DİYE KONUŞ"

Konuşmasında HDP’ye de göndermede bulunan Kocasakal, “Kendisine Türkiye partisi diyen o parti, güya sol bir partiymiş. Peki sen sol bir parti isen, ben senin ağzından bir kez olsun niçin Doğu’da ve Güneydoğu’da Kürt yurttaşlarımızın kanını emen feodal ağalara, toprak ağalarına tek bir lafını duymuyorum. Kongre yapıyorlar arkada terörist başının koca bir posteri yetmemiş gözümüze sokar gibi koca bir kalaşnikof çıkıyor kürsüye barış ve kardeşlik diyor. Sen benim aklımla mı alay ediyorsun? Sen, bu ülkeyi terör ile tehdit et Batı’da da patlar diye tehdit et, ondan sonra utanmadan barış ve kardeşlik diye konuş” diye konuştu.

CHP’ye de zamanında operasyon yapıldığını ileri süren Kocasakal, “Bu partinin genleri ile ve genetiği ile oynadılar. Ben kişilerden söz etmiyorum. Ben bir olgudan bahsediyorum. Bu partide şuan da partinin dokusuyla ve ilkeleriyle uyuşmayan insanlar var. Bence ahlaki bir sorun var. Atatürk ve Cumhuriyet ile sorunun olabilir. Bunu Atatürk’ün partisinde yapamazsın. Bu ahlaki değil. Cumhuriyet ve Atatürk ile sorunun varsa gideceksin ya buna benzer bir partide yapacaksın siyasetini ya da yeni bir parti kurup öyle yapacaksın” dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)