WhatsApp, kötü mesajları engellemek için makine öğrenmesi kullanıyor
ensonhaber.com

WhatsApp, mesajlaşma platformunda kötüye kullanım ve sahte haberlerin yayılması ile nasıl başa çıktığını açıkladı.

Şirket, toplu mesajlar gönderen ve yalnızca yanlış ve küfürlü içerik yaymak amacıyla birden fazla hesap oluşturan kullanıcıları tespit etmek için bir makine öğrenme sistemi kurduğunu söyledi ve her ay 2 milyondan fazla kullanıcı hesabını, makine öğrenmesi sistemi sayesinde kaldırdığını açıkladı.

whatsapp

WHATSAPP KÖTÜ NİYETLİ HESAPLARLA NASIL MÜCADELE EDİYOR?

WhatsApp'ın kullandığı makine öğrenme sistemi, oldukça geliştirilmiş özelliklere sahip. Bir kullanıcı sisteme kayıt olurken telefon numarasını girdiğinde, sistem otomatik olarak telefonun IP adresini, kayıtlı olduğu ülkeyi ve operatör bilgileri gibi çeşitli verileri analiz ediyor.

WhatsApp'tan yapılan açıklamaya göre; her ay engellenen 2 milyon hesaptan yüzde 20'si, kayıt sırasında silinen hesaplardan oluşuyor.

whatsapp

WhatsApp'ın sistemi, kullanıcılar kayıt olduktan sonra onları taramaya devam eder. Bir kullanıcınının kayıt olduktan hemen sonra yüzlerce mesaj attığını tespit eden sistem, bu kullanıyıcı hemen uzaklaştırıyor.

Ayrıca kullanıcıların bir mesajı yazarken 'yazıyor' ifadesinin bulunup bulunmadığını da kontrol eden WhatsApp, kopya içeriklerin de önüne geçmeye çalışıyor.

Aşağıdaki bağlantıdan Ensonhaber Teknoloji Instagram hesabını takip ederek güncel teknoloji haberlerine anında ulaşın.

@eshteknoloji