İlk kez pamuk şeker yiyen Afrikalı çocukların mutluluğu
AA

Hak İnsani Yardım Derneği, Kamerun'un Kusseri şehrindeki Zehra Yetimhanesi'ndeki çocukları sevindirmek için Türkiye'den pamuk şeker makinesi götürdü.

KAMERUNLU ÇOCUKLAR PAMUK ŞEKERLE TANIUŞTI

Yardım gönüllülerinin ikram ettiği pamuk şekerleri ilk defa gören ve tadan çocuklar, yaşadıkları tedirginlik ve şaşkınlığın ardından büyük bir sevinçle şekerleri bitirdi.

Gönüllülerden Ensar Gümüştaş, dağıtım esnasında yaşadığı duyguları paylaştı.

Gümüştaş, daha önce su kuyusu açtıkları, katarakt ameliyatı yaptıkları ve kıyafet dağıttıkları ülkede, çocukların pamuk şekerini bilmediğini fark ettiklerini ve bölgeye pamuk şeker makinesi götürmeye karar verdiklerini söyledi.

İlk kez pamuk şeker yiyen Afrikalı çocukların mutluluğu

"O GÜNÜ HİÇ UNUTAMAYACAĞIM"

Yetimhanenin bahçesinde kurdukları makinenin çocukların dikkatini çektiğini anlatan Gümüştaş, şunları kaydetti:

"Yaptığımız pamuk şekerden önce korktular, sonra yemeye başladılar. Hem çok duygulandık hem çok sevindik. Bir saat sonra yorulduk, başka arkadaşlara bıraktık ve izledik.

Hayatımda ilk defa böyle bir duyguya kapıldım. Bir yandan boğazım düğümleniyor ve ağlamamak için kendimi zor tutuyordum, bir yandan da içimde dehşet bir sevinç vardı. O çocukların pamuk şeker yeme anlarını hatırladıkça yine aynı duyguya kapılıyorum. Hayatım boyunca o günü hiç unutmayacağım."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)