İşçilerin hurdacıya sattığı top mermisi imha edildi
DHA

Zonguldak'ta önceki gün Kilimli Kaymakamlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü binasının yan tarafında yapılan ek bina inşaatı için yapılan temel kazısı sırasında işçiler iki top mermisi buldu.

İşçiler toprakla kaplı paslanmış top mermilerini hurda olarak sattı. Bölüm Mahallesi'ndeki hurdacıya iki top mermisini bırakan işçiler, parasını daha sonra almak için anlaştı.

HURDACI EKİPLERE TESLİM ETMEK İSTEMEDİ

Top mermilerini görenler, bomba olduğunu anlayarak Kilimli Belediyesi ekiplerine haber verdi. Belediye ekiplerinin almak istediği top mermilerini hurdacı Veysel Türker vermek istemeyince polise haber verildi.

Gelen polis ekibince yapılan incelemenin ardından top mermileri emniyete götürdü. 1. Dünya Savaşı sırasında Zonguldak'ı işgal etmek isteyen ve limana gelen Rus savaş gemilerince bırakıldığı tahmin edilen iki top mermisi, bomba imha ekiplerince öğle saatlerinde boş arazide polis gözetiminde patlatıldı.

Kazı sırasında bulunan top mermileri patlatıldı -6

''TOKMAKLA VURDUM''

Hurdacı Veysel Türker ise yaşadığı süreci şöyle anlattı: "Karakolun dibinde kazı yapıyorlardı. Ben iş makinesinin ucuna takılan kırıcı sandım.1. Dünya Savaşından kaldığını sizden öğrendim. Tarttık kantara koyduk. Parasını ertesi gün veririm dedim. Adamlar gitti. Dışarıda biri görmüş. Belediye ekipleri geldi antika diye istediler ben vermedim. Birazdan polis gelecek dediler. Geldiklerinde bu bomba dediler. Nereden belli dedim. Tokmakla vurdum ona hatta. Bilsem tokmakla vurmam. Bomba uzmanları geldi. Daha sonra aldılar kepçeyle, imha edeceğiz diye."

Kazı sırasında bulunan top mermileri patlatıldı -1


Kazı sırasında bulunan top mermileri patlatıldı -2

Kazı sırasında bulunan top mermileri patlatıldı -3

Kazı sırasında bulunan top mermileri patlatıldı -4

Kazı sırasında bulunan top mermileri patlatıldı -5



Kazı sırasında bulunan top mermileri patlatıldı -7

Kazı sırasında bulunan top mermileri patlatıldı -8



Kazı sırasında bulunan top mermileri patlatıldı -10

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)