Küçük Efe'nin en büyük hayali yaşıtlarıyla top oynamak
AA

Antalya'nın Akseki ilçesi Hacı İlyas Mahallesi'nde yaşayan Mustafa ile Esmeray Erdoğan çiftinin ikinci çocuğu olarak dünyaya gelen Efe Samet Erdoğan, 3 yaşından itibaren hızla kilo almaya başladı.

Sürekli yeme isteği olan minik Efe, 8 yaşına geldiğinde 118 kiloya ulaştı.

KENDİSİNE UZANACAK BİR YARDIM ELİNİ BEKLİYOR

Obeziteye bağlı tansiyon, karaciğer yağlanması, nefes darlığı, aşırı uyku hali ve uykuda solunum yetersizliği gibi rahatsızlıkları bulunan Efe, sağlığına kavuşacağı günlerin hayalini kuruyor. Ağabeyi ve arkadaşları koşup oynarken onları izlemekle yetinen, güçlükle yürüyen Efe, kendisine uzanacak bir yardım eli bekliyor. Efe'nin en büyük hayali ise arkadaşlarıyla koşmak ve top oynayabilmek.

Küçük Efe'nin en büyük hayali yaşıtlarıyla top oynamak

"BİZİM YARDIMIMIZ OLMADAN İHTİYAÇLARINI KARŞILAYAMIYOR"

Belediye işçisi baba Mustafa Erdoğan, büyük oğlu 14 yaşındaki Ali'nin, hidrosefali ve epilepsi hastalığının bulunduğunu, bu hastalıklarla mücadele ederken Efe'nin de obeziteye yakalanmasıyla ikinci bir üzüntü yaşadıklarını söyledi. Çocuklarının bugüne kadar çok sayıda ameliyat olduğunu ifade eden Erdoğan, "Çocuklarımın rahatsızlıkları nedeniyle bir yere gidemiyoruz. Sağlık sorunları bulunan iki çocuğuma da maddi yönden yetişmekte zorluk çekiyorum. Çocuklarımı düzenli bir şekilde doktor kontrolüne götürme imkanım olmuyor. Özellikle, Efe'nin rahatsızlıklarının esas kaynağının araştırılarak buna bir an önce çare bulunmasını istiyorum. Onların yaşıtları gibi koşup oynamasını istiyorum fakat olmuyor. Efe, bizim yardımımız olmadan ihtiyaçlarını karşılayamaz hale geldi." dedi.

Küçük Efe'nin en büyük hayali yaşıtlarıyla top oynamak

NEFES ALMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYOR

Anne Esmeray Erdoğan ise Efe'nin fazla kiloları nedeniyle özellikle geceleri yatakta dönerken zorlandığını, nefes almada güçlük çektiğini, sık sık ağrıları olduğunu dile getirdi.

EN BÜYÜK HAYALİ TOP KOŞTURMAK

Efe'nin ağabeyi Ali Erdoğan da kardeşinin hayalinin, sağlıklı çocuklar gibi sokaklarda koşmak ve onlarla top oynamak olduğunu dile getirdi.

Küçük Efe'nin en büyük hayali yaşıtlarıyla top oynamak

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)