Van Gölü'nü de atlı polisler koruyor
AA

Edremit, yeni yapılan sahil bandı ile önemli turizm destinasyonlarından biri haline geldi.

Yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgi gösterdiği sahil bandının güvenliği de hem terörle mücadelede hem de asayişin sağlanmasında etkin görev üstlenen jandarmaya emanet.

Van Gölü'nü de atlı polisler koruyor

Van Gölü'nü de atlı polisler koruyor

MOTORLU ARAÇLARIN GİREMEDİĞİ SAHİLDE GÖREVDELER

Nevşehir'de bulunan JAKEM Komutanlığındaki eğitimin ardından Van İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde görevlendirilen atlı birliktekiler, motorlu araçların giremediği Van Gölü'nün sahil bandı boyunca halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla güvenlik güçlerine destek veriyor.

Van Gölü'nü de atlı polisler koruyor

YABAN HAYATI DA KORUYORLAR

Göl kenarındaki sazlıklarda yaban hayatını korumak için de çalışma yürüten atlı birliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Atlı Jandarma Tim Komutanı Semih Uyar, Van'da ilk kez görev aldıklarını ve Van Gölü sahillerinde devriye görevi sürdürerek asayişin sağlanmasına destek verdiklerini ifade etti.

Van Gölü'nü de atlı polisler koruyor

"HALKIN BİZE YOĞUN İLGİSİ VAR"

Atlı birliğin daha çok araçların giremediği bölgelerde kullanıldığını belirten Uyar, şunları kaydetti:

"Burada 2 binici ve 3 eğitimli asayiş atıyla yaklaşık bir aydır görevimizi icra ediyoruz. İlk kez Van'da görev almaya başladık. Van Gölü kenarında, sahil bandında, mesire alanlarında ve motorlu araçların giremediği noktalarda görev alıyoruz. Burada halkın yoğun ilgisiyle karşılaşıyoruz. Halk, burada olmamızdan duyduğu memnuniyeti, mutluluğu ve kendilerini huzur içerisinde hissettiklerini her devriyemizde dile getiriyor. Fotoğraf çektirerek ve atlarımızı severek yoğun ilgilerini gösteriyorlar."

Van Gölü'nü de atlı polisler koruyor

"EDREMİT'İN AKDENİZ SAHİLLERİNDEN FARKI YOK"

Edremit sahillerinin Ege, Akdeniz sahillerini aratmadığını anlatan Kaymakam Atıf Çiçekli de "Her fırsatta Edremit'in Bodrum, İzmir, Marmaris ve Fethiye'den bir farkının olmadığını, turizm potansiyeli çok yüksek bir ilçe olduğunu ifade ediyoruz. Bu uygulama sayesinde güvenlik tedbirlerimize güzel bir görsellik de katmış olduk. Halkımız bu uygulamayı çok beğendi. Vatandaşlarımız her fırsatta atlara yaklaşıp fotoğraf çekip, sevmeye çalışıyor. Sonuçta vatandaşların memnuniyeti bizim memnuniyetimizdir." diye konuştu.

Van Gölü'nü de atlı polisler koruyor

VATANDAŞLAR, UYGULAMADAN MEMNUN

Vatandaşlardan Dilan Kanko da Fransa'da da benzer bir uygulama gördüğünü ve atlı birliğin Van Gölü sahiline çok yakıştığını dile getirdi.

Kanko, "Bu yeni uygulama özelikle halk ve jandarma arasında daha sıcak ilişkilerin kurulmasına da katkı sağlar. Bu sayede çocukların da ilgisini çeker. Bence çok yerinde ve güzel bir uygulama olmuş." dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)