Yıllık 400 bin dolar maaşla çalışan arıyorlar: Ev ve araba da ücretsiz ama işi isteyen yok
Dünyanın öbür ucundaki bu kasaba, tam zamanlı çalışacak bir doktor bulabilmek için servet değerinde bir paket hazırladı. Ancak sunulan tüm imkanlara rağmen kimse bu görevi kabul etmek istemiyor.
Avustralya’nın Queensland bölgesinde yer alan sadece 550 nüfuslu Julia Creek kasabası, ilginç bir iş imkanı sunuyor.
Kasaba yönetimi, bölgeye gelip kalıcı olarak yerleşecek bir aile hekimi arıyor. Sunulan şartlar ise adeta dudak uçuklatıyor.
Şehirdeki meslektaşlarının iki katını kazanacak
İlanda işe alınacak doktora yıllık yaklaşık 428 bin ABD doları teklif ediliyor.
Tutulacak evin kirasından kullanılacak arabaya kadar tüm giderler kasaba tarafından karşılanıyor. Bu rakam, Avustralya'nın büyük şehirlerinde çalışan bir doktorun kazandığının neredeyse iki katına denk geliyor.

Neden kimse gitmek istemiyor?
Kasaba, en yakın hastaneye ve diğer doktorlara saatlerce uzaklıkta, ıssız bir coğrafyada yer alıyor.
İşe girecek kişinin kasabanın tek doktoru olması ve gecesi gündüzü olmadan her türlü acil vakaya tek başına müdahale etmesi gerekiyor.
Daha önce giden doktor çok memnun kalmıştı
Benzer bir ilanla 2022 yılında kasabaya taşınan ve iki yıl görev yapan Dr. Adam Louws ise önyargıların yersiz olduğunu düşünüyor.
Dört çocuğuyla birlikte kasabada harika zaman geçirdiğini belirten Louws, tamamen ailevi sebeplerden ötürü ayrılmak zorunda kaldığını söyledi.
Kasabadaki sıcak insan ilişkilerini ve mesleki tatmini öven eski doktor, yerini alacak cesur bir meslektaşını bekliyor.