Aydın'da yılın ilk leyleğini gören kişiye bir çuval un hediye edildi

Baharın müjdecisi olarak kabul edilen yılın ilk leyleği, Söke ilçesine bağlı Pamukçular köyünde görüldü. Leyleği havada uçarken ilk fark eden Durdu Duran'a, geleneksel hale gelen bir çuval un hediyesi takdim edildi.

Aydın'da yılın ilk leyleğini gören kişiye bir çuval un hediye edildi
  • Aydın'da Söke ilçesine bağlı Pamukçular köyünde yılın ilk leyleğini gören Durdu Duran'a, geleneksel olarak bir çuval un hediye edildi.
  • Bu etkinlik, doğa ve çevre bilincini artırmayı ve sulak alanları korumayı amaçlıyor.
  • Leyleklerin köylerine gelmesinden duyduğu mutluluğu dile getiren Duran, bu geleneksel yarışmanın kazananı oldu.

Aydın için leylek demek, bahar demek...

Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği tarafından her yıl düzenlenerek geleneksel bir hal alması sağlanan "ilk leyleği görene bir çuval un" yarışmasının bu sene kazanan ismi, Söke'den Durdu Duran oldu.

ÖDÜLÜ TESLİM EDİLDİ

Durdu Duran’a ödülü, dernek yetkilileri tarafından köyünde teslim edildi.

Leyleklerin her yıl köylerine gelmesinden büyük mutluluk duyduğunu belirten Duran, “Bu yıl ilk leyleği görmeyi bana nasip etti. Geceleri yuvalarında yavrularıyla birlikte çıkardıkları sesleri duyuyoruz. Uçuşlarını izlemek insana huzur veriyor. Umarım her yıl leylekleri görmeye devam ederim.” dedi.

AMAÇ FARKINDALIK OLUŞTURMAK

Kampanyanın temel amacının doğa ve çevre bilincini artırmak olduğunu söyleyen EKODOSD Başkanı, “Leylekler ekosistem içinde çok önemli bir role sahip. Bu kampanya ile özellikle kırsalda farkındalık yaratmayı, kuşların ve yaşam alanları olan sulak alanların korunmasını amaçlıyoruz. Sulak alanların korunması; leyleklerin, diğer kuşların ve sucul canlıların yaşamını doğrudan etkiliyor.” diye konuştu.