- Diyarbakır'da bir hastanede Doktor Haçım Hizol, tartışma sonucu bir baba ve oğlu tarafından darbedildi.
- Olay, doktorun psikiyatri kontrollü önerisine sinirlenen şahısların asistan dinlenme odasında hakaret ve tehdidiyle başladı.
- Doktorun şikayeti üzerine zanlılar gözaltına alındı.
Diyarbakır'da dün akşam saatlerinde Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Doktor Haçım Hizol, acil servise getirilen 19 yaşındaki hasta için 'konversiyon bozukluğu' olabileceği şüphesiyle psikiyatri polikliniğinde kontrol önerildi.
Bu duruma sinirlenen hastanın babası ve kardeşi, asistan dinlenme odasına girdi.
BABA VE OĞLU DOKTORA SALDIRDI
Burada Doktor Haçım Hizol'a hakarette bulunup, tehdit eden baba ve oğlu, bardak, termos, kupa, tost makinesi ve sandalye fırlatarak darbetti.
Hizol, darp raporu alıp şikayetçi olurken, 2 şüpheli gözaltına alındı.

"ELLERİNE GEÇENİ ÜZERİME FIRLATTILAR"
Doktor Haçım Hizol yaptığı açıklamada, "Psikiyatri kontrolü önerildiği için baba ve oğul dinlenme odasına gelerek darbetti. Tehdit ve hakarette bulundular. Eline geçen bardak, termosu üzerime fırlattı. Beyaz kod sonrası şahıslar kolluk tarafından gözaltına alındı." ifadelerini kullandı.