Erzurum'da kaçak göçmen sandılar, Suriye'ye dönen 16 kişilik aile çıktı

Erzurum'da, kaçak göçmen şüphesiyle durdurulan tırın kasasında bulunan 16 kişilik Cuma Ailesi'nin tıra yükledikleri eşyaları ile birlikte Halep'e doğru yola çıktıkları öğrenildi.

Yıllar önce ülkemize sığınan Suriyelilerin geri göçü devam ediyor.

Erzurum'da polis, şüphe üzerine bir tırı kontrol amaçlı durdurdu.

Bölgede sıkça rastlanan düzensiz göçmen olaylarının bir kez daha yaşanacağı tahmin edilirken, tırın kapalı kasasında bambaşka bir insan hikayesi çıktı.

16 KİŞİLİK SURİYELİ BİR AİLE ÇIKTI 

Tırın kasasındaki çocuk yoğunluktaki insanlar, kaçak göçmenler değil memleketlerine dönen bir Suriyeli aile oldu.

Yapılan kontrollerde, 16 kişilik Cuma Ailesi'nin evraklarının tamam olduğu ve seyahatleri açısından bir engel olmadığı görüldü.

"TÜRKİYE BİZE SAHİP ÇIKTI, ARTIK EVE DÖNME VAKTİ GELDİ"

Erzurum'dan Halep'e 740 kilometrelik yolculuğa tırın dorsesinde çıkan Cuma Ailesi'nin oldukça mutlu olduğu görüldü.

17 yaşındaki Muhammet Cuma, Suriyeyi hiç hatırlamadığını ifade ederek, "Türkiye bize sahip çıktı. 12 yıldır burada huzur içinde yaşadık. Artık dönme vaktimiz geldi. Türkiye'ye teşekkür ederiz." dedi.