İstanbul'da ev sahibine kabusu yaşattı: Hem kira ödemedi hem de eşyalara zarar verdi

Avcılar'da dairesini yabancı uyruklu bir aileye kiralayan ev sahibi, kiranın ödenmemesiyle mağdur olurken kiracının özel eşyalarını alıp gitmesinin ardından ev sahibi kullanılamaz hale gelen eşyaları binanın yanındaki boş alana indirdi.

İstanbul'da ev sahibine kabusu yaşattı: Hem kira ödemedi hem de eşyalara zarar verdi

İstanbul'un Avcılar ilçesinde akıllara durgunluk veren olay...

Gümüşpala Mahallesi Savaşçı Sokak'ta bulunan 7 katlı binanın 4'üncü katındaki dairede yaşanan olayda ev sahibi, eşyalı dairesini yabancı uyruklu aileye kiraya verdi.

KİRASINI ÖDEMEMEYE BAŞLADI

Kiracı iddiaya göre, son dönemde kirasını aksatmaya başladı.

Avukat olan ev sahibine temmuz ayında kiranın bir bölümünü veren kiracı, daha sonra özel eşyalarını da alarak evden ayrıldı.

EŞYALARIN KULLANILAMAZ HALE GELDİĞİNİ GÖRDÜ

Ev sahibi, evdeki eşyaların tamamının kullanılamaz hale geldiğini görünce bu kez, eşyaları binanın yanındaki araç firmasına ait park alanına bıraktı.

Burada 7 gün boyunca bekleyen eşyalar, bu kez de bina ve mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu.

"ŞU GÖRÜNTÜYE BAKAR MISIN"

Yan binada oturanlar eşyalardan rahatsız olduklarını belirtip, görüntü kirliliği oluşturduğunu da söyledi.

Eşyaların alınmaması nedeniyle zor durumda kaldıklarını belirten bina sakini Reşit Aydın, "Mal sahibi getirdi eşyaları. Yabancı kalıyormuş kirayı ödememiş, kaçmış gitmiş. Sahibi de avukatmış, eşyaları indirdi aşağı. 'Gelip alacaklar' dediler ama alan olmadı. Genç bir çocuk geldi 'Biz eşyaları buraya bıraktık aldıracağız' dediler. Bir hafta oldu." diye tepki gösterdi.

Yan binada oturan bir kadın ise, "Şu görüntüye bir bakar mısın. Almanya'da böyle mi?" diyerek tepkisini dile getirdi.

EŞYALAR KAMYONETE YÜKLENDİ

Olayın ardından Avcılar Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri sokağa geldi.

Eşyaların tespit edilmesinin ardından temizlik işçileri, eşyaları kamyonete yükleyerek sokaktan götürdü.