Ayakkabınızın içine serpiştirin, kokudan eser kalmayacak...
ensonhaber.com

Ayakkabılarınız kokuyorsa, bu genellikle ayak terlemesi ve bakteri üremesi nedeniyle olur.

Ayakkabı kokusundan kurtulmak isteyenler bu sorunun çözümleri hakkında araştırmalar gerçekleştiriyor.

Ayakkabı kokusunu gidermek için birkaç yöntem bulunuyor. En etkili yöntemleri sizler için derledik.

İşte ayakkabı kokusunu önlemek veya azaltmak için bazı pratik ipuçları...

Kurutma

Ayakkabılarınızı her kullanımdan sonra iyice kurutun. Islak veya nemli ayakkabılar bakteri ve mantarların üremesine neden olabilir, bu da kokuya yol açabilir. Ayakkabılarınızı güneş ışığında veya hava akımı olan bir yerde kurutarak bu sorunu önleyebilirsiniz.

Dezenfekte edici spreyler

Ayakkabılarınıza dezenfekte edici spreyler sıkarak içlerini temizleyebilirsiniz. Bu, ayakkabıdaki bakterileri ve kokuya neden olan mikropları öldürmeye yardımcı olabilir.

Karbonat veya kahve telvesi

Ayakkabı içine karbonat veya kahve telvesi gibi emici malzemeler koyarak kokuyu emmesini sağlayabilirsiniz. Bunları içine koyup bir gece beklettikten sonra temizleyebilirsiniz.

Anti kokular

Ayakkabı içine yerleştirilebilen özel anti-koku ürünleri kullanabilirsiniz. Bunlar genellikle kötü kokuları emer ve ayakkabılarınızın daha taze kalmasına yardımcı olur.

Ayakkabı iç tabanları

Ayakkabı iç tabanlarınızı düzenli olarak temizleyin veya değiştirin. Bu, kokunun kaynağını ortadan kaldırmaya yardımcı olabilir.

Çorap değişimi

Ayaklarınızı günlük olarak temiz çoraplarla giymeye özen gösterin. Temiz çoraplar kullanmak, ayakkabı kokusunu azaltmaya yardımcı olabilir.

Pudra

Bu yöntemde de geceden ayakkabınızın içine pudra serpiştirerek sabah kalktığınızda pudrayı temizlediğinizde ayakkabı kokusu ortadan kalkacaktır.