Oruç bile bozmuyor! Kenger sakızı çiğnemek bakın ne işe yarıyor...
ensonhaber.com

Kenger sakızı, kenger bitkisinin kökünden elde edilen bir çeşididir.

Kenger bitkisi, özellikle Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu bölgesinde yaygın olarak bulunur. Kökünden çıkarılan sakız, çiğnenerek veya çeşitli şekillerde kullanılarak çeşitli faydaları sağlayabilir.

Geleneksel olarak sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olduğu düşünülür ve bazı kültürlerde sindirim sorunlarına karşı doğal bir çözüm olarak kullanılır.

Ayrıca bazı araştırmalar, kenger sakızının anti-inflamatuar ve antioksidan özelliklere sahip olabileceğini öne sürmektedir.

Kenger sakızı çiğnemenin inanılmaz faydalarını sizler için araştırdık.

İşte düzenli olarak kenger sakızı çiğnemek bakın ne işe yarıyor...

Kenger sakızı faydaları

Sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olduğu düşünülür. Sindirim sorunlarına karşı doğal bir çözüm olarak kullanılabilir.

Bazı araştırmalar, kenger sakızının anti-inflamatuar özelliklere sahip olduğunu göstermektedir. Bu özellik, vücuttaki inflamasyonun azaltılmasına ve buna bağlı olarak sağlık sorunlarının önlenmesine yardımcı olabilir.

Kenger sakızı, antioksidan bileşikler içerebilir. Antioksidanlar, hücre hasarını önleyerek vücudu serbest radikallerin zararlı etkilerinden koruyabilir.

Çiğnendiğinde ağızda bir temizlik etkisi yapabilir ve kötü nefesi önleyebilir.

Yüz felci, çene kasları, kulak tıkaması içi etkilidir.

Oruç bozmayan sakız

'Diyanet tarafıdan, 'Sakız çiğnemek orucu bozar mı?'' sorusuna, ''Bozar ancak 'kenger sakızı' gibi katkısı bulunmayan sakızlarla daha önce çiğnenmiş olup içinde hiç katkı maddesi kalmamış olan ve çiğnendiğinde hiçbir eksikliğe uğramayan sakızların çiğnenmesi orucu bozmaz'' yanıtı verildi.