Bloomberg: Kılıçdaroğlu'na çoklu cumhurbaşkanı yardımcılığı fikri istikrarsızlık
ensonhaber.com

6'lı masanın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, masanın etrafındaki 5 genel başkanı, seçilmesi halinde cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atayacak.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ısrarıyla, bu yardımcılara İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da eklendi. Toplam yardımcı sayısı 7'ye yükseldi.

Amerikan medyası çoklu yardımcılığı konuşuyor

Bloomberg, muhalefet cephesinde ortaya çıkan tabloya dikkati çekti. Daha önce eşi benzeri görülmeyen bu düzenlemenin, istikrarsızlık örneği olduğu belirtildi.

CHP Lideri'nin kazanma ihtimaline ve cumhurbaşkanı yardımcılıkları konusuna değinilen haberde, çoklu yardımcılık sisteminin risklerinden söz edildi.

"Alışılmadık, istikrarsız bir düzenleme"

Diğer genel başkanların yanı sıra Akşener, İmamoğlu ve Yavaş ile ilgili duruma işaret edildi:

Kılıçdaroğlu kazanırsa, diğer üçünün cumhurbaşkanı yardımcısı olması bekleniyor. Bu, herhangi bir hükümet için alışılmadık, istikrarsız bir düzenleme. Onları yönetmek zor olabilir.

"Dörtlü, siyasi ideolojide ayrılıyor"

Haberin devamında, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanında yer alan söz konusu üç ismin ideolojik farklılıklara sahip olduğu anımsatıldı:

Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı olması durumunda onu bekleyen bazı zorluklar, ekibinin hırslarından ve gündemlerinden kaynaklı olabilir.

Dörtlü, siyasi ideolojide ayrılıyor: Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu sosyal demokrat, Akşener milliyetçi ve Yavaş ikinci kamptan eski kampa geçti.