İsrail ordusunun Gazze'ye açtığı ateş sonucu 1 yaşındaki bir kız çocuğu hayatını kaybetti

İsrail ordusunun, sık sık ateşkesi ihlal ettiği Gazze Şeridi'nin kuzeyinde ateş açarak 11 yaşındaki bir kız çocuğunu öldürdüğü bildirildi.

İsrail ordusunun Gazze'ye açtığı ateş sonucu 1 yaşındaki bir kız çocuğu hayatını kaybetti
  • İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde ateşkesi ihlal ederek 11 yaşındaki Filistinli Dena Hüseyin Mikat'ı öldürdü.
  • Görgü tanıkları, Tuffah Mahallesi'ne yönelik açılan yoğun ateşi doğruladı.
  • Gazze'deki hükümet verilerine göre, ateşkes ihlallerinde en az 418 sivil öldü, 1141 kişi yaralandı.

 İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde ateşkesi ihlal etmeye devam ediyor.

Hastane kaynaklarından aktarılan bilgiye göre İsrail askerleri, kuzeydeki Gazze kentinin Tuffah Mahallesi'nde Dena Hüseyin Mikat isimli Filistinli kız çocuğuna ateş açtı.

1 YAŞINDAKİ KIZ ÇOCUĞU HAYATINI KAYBETTİ

İsrail'in 10 Ekim'de yürürlüğe giren ateşkes kapsamında çekildiği bölgede vurulan kız çocuğu hayatını kaybetti.

Görgü tanıkları da Tuffah Mahallesi'nin doğusunda konuşlu İsrail askeri araçlarının yerleşim bölgesine açtığı yoğun ateş sonucu Mikat'ın yaşamını yitirdiğini aktardı.

ATEŞKESTEN BU YANA 418 SİVİL ÖLDÜ

Gazze Şeridi'nde 10 Ekim'de yürürlüğe giren ateşkes anlaşmasını hemen her gün ihlal eden İsrail ordusu, Filistinlilere yönelik saldırılarına devam ediyor.

Gazze'deki hükümetin verilerine göre, ateşkesin yürürlüğe girmesinden bu yana düzenlenen saldırılarda, en az 418 sivil yaşamını yitirdi, 1141 kişi yaralandı.