- Adana, Bingöl, Denizli, Elazığ, Eskişehir, Gümüşhane, Konya, Mersin, Muğla, Trabzon ve Zonguldak'taki bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı.
- Bu karar, Cumhurbaşkanı Kararı olarak Resmi Gazete'de yayımlandı.
- Bu alanlar yerine, devlet arazilerinden Orman Genel Müdürlüğü'ne yeni ormanlar kurulması için tahsis yapılacak.
Adana, Bingöl, Denizli, Elazığ, Eskişehir, Gümüşhane, Konya, Mersin, Muğla, Trabzon ve Zonguldak'ta sınır ve koordinatları belirlenen alanların orman sınırları dışına çıkarılmasına karar verildi.
Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
ORMAN SINIRI DIŞINA ÇIKARTILAN ALANLARDAN FAZLASI TAHSİS EDİLECEK
Orman sınırları dışına çıkarılan alanların iki katından az olmamak üzere devletin hüküm ve tasarrufu altında veya Hazine'nin özel mülkiyetindeki taşınmazlardan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı (Milli Emlak Genel Müdürlüğü) tarafından, Orman Genel Müdürlüğüne orman tesis etmek üzere tahsis yapılacak.
Öte yandan, Sakarya'nın Geyve ilçesinde ilan edilen Beşiktaş Vadisi ve Sop Deresi Vadisi Doğal Sit Alanı Kesin Korunacak Hassas Alanı'nın sınırları değiştirildi.