- Bitlis'te yasa dışı olarak yaban keçisi avlayan bir kişi tespit edildi.
- Kanunlar kapsamında bu kişiye 966 bin 91 lira ceza kesildi.
- Yetkililer, ihbar üzerine harekete geçip olayı araştırdı.
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğünce, Bitlis'te yasa dışı olarak yaban keçisi avladığı tespit edilerek cezalandırıldı.
DKMP'nin NSosyal hesabından yapılan paylaşımda, Bitlis'in Hizan ilçesinde yaban keçisi vurulduğuna ilişkin ihbar üzerine ekiplerin alana intikal ettiği belirtildi.
ALANDAKİ EVE ARAMA KARARI
Alandaki incelemelerde boş kovanlar bulunduğu aktarılan paylaşımda, söz konusu alanın yakınında bulunan ve şüpheli kişiye ait olduğu bilinen ev için arama kararı çıkarıldığı bildirildi.
EVDE YABAN KEÇİSİ VURULMUŞ HALDE BULUNDU
Paylaşımda, kolluk kuvvetleriyle birlikte yapılan aramada vurulmuş bir yaban keçisinin tespit edildiği belirtilerek yasa dışı avcılık yapan söz konusu kişiye ilgili kanunlar kapsamında 966 bin 91 liralı idari para cezası ve tazminat uygulandığı kaydedildi.