DHA

Türkiye'de alanında yapılan çalışmalar devam ediyor...

Bu çalışmaların başında ise konutları depreme dayanıklı gale getirmek geliyor.

Bu kapsamda da çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirten Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Memet Özhaseki, yazılı bir açıklama yaptı.

Bakan Özhaseki yaptığı yazılı açıklamada, 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 11 şehirde 451 bin 297 bağımsız bölümün yapımını sürdürdüklerini kaydetti.

200 bin konut daha telim edilecek

Depremlerin yıl dönümünde 76 bin 624 konutu hak sahiplerine teslim ettiklerini hatırlatan Özhaseki, yıl sonuna kadar 200 bin konutu daha teslim edeceklerini vurguladı.

2025 yılının sonlarına doğru tüm afet konutlarını ve iş yerlerini tamamlayacaklarını ifade eden Özhaseki, depremden etkilenen tüm illerde olduğu gibi Adıyaman'da da gayretle çalıştıklarını belirtti.

"Türkiye'nin en büyük şantiyesi Adıyaman İndere'de"

Türkiye'nin en büyük şantiyesini İndere'de kurduklarını bildiren Özhaseki, burada Emlak eliyle 850 bloktan oluşan 16 bin 433 konut yaptıklarını kaydetti.

İndere'de afet konutlarının yanı sıra sosyal donatı alanlarını da inşa ettiklerini belirten Bakan Özhaseki, altyapı çalışmalarını da titizlikle sürdürdüklerini vurguladı.

"110 bin kişilik işçi ordumuzla çalışıyoruz"

Özhaseki, deprem bölgesini bir an evvel ayağa kaldırabilmek için gece gündüz demeden çalıştıklarını işaret ederek, "Deprem bölgesinde 110 bin kişilik işçi ordumuzla çalışıyoruz. En büyük şantiyemiz olan İndere'de de 9 bin işçi kardeşimizle yaz kış demeden gayretle çalışıyoruz.

İndere'de 2 bin afet konutumuzun yapımını tamamladık, teslimlerine başlayacağız. İnşallah deprem bölgesinin tamamında evlerimizi en kısa sürede tamamlayarak depremzede kardeşlerimize teslim edeceğiz." dedi.

"9 bin işçi kardeşimizle yaz kış demeden gayretle çalışıyoruz"

Sosyal medya hesabından da paylaşım yapan Bakan Özhaseki, şu ifadelere yer verdi;

Türkiye'nin en büyük şantiyesini Adıyaman İndere'de kurduk. En büyük şantiyemizde, Emlak Konut eliyle afet konutlarımızın yapımına aralıksız devam ediyoruz. Adıyaman İndere'de; 850 bloktan oluşan 16 bin 433 konutumuzun yapımını sürdürüyoruz.

2 bin afet konutumuzun yapımını tamamladık, teslimlerine başlayacağız. Ülkemizin en büyük şantiyesinde 9 bin işçi kardeşimizle yaz kış demeden gayretle çalışıyoruz. İnşallah deprem bölgesinin tamamında evlerimizi en kısa sürede tamamlayarak depremzede kardeşlerimize teslim edeceğiz.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)