Bandırma'da CHP delege seçiminde şaibe: Mühürlü kapalı zarf dağıtıldı

31 Ağustos 2025 Pazar günü yapılan CHP mahalle delege seçimlerinde CHP'ye üye yapılan belediye işçilerinin seçim günü ise otobüslerle seçim alanına götürülerek mühürlü zarflar içinde "turuncu listeye" oy vermeleri için baskı yapıldığı öne sürüldü.

  • CHP Bandırma delege seçimlerinde, belediye işçilerinin belirli bir listeye oy vermeleri için baskı yapıldığı iddia edildi.
  • Mühürlü zarfların dağıtıldığını gösteren görüntüler ortaya çıkarken, parti üyeleri seçim kurulu ve savcılığa itiraz etmeyi planlıyor.
  • Olay partide gerilim yarattı ve Belediye Meclis Üyesi Canset Balcı, bu durumun demokratik teamüllere aykırı olduğunu belirtti.

CHP yine şaibeli bir parti içi seçimle gündemde.

Bu kez adres Balıkesir'in Bandırma ilçesi.

İddialara göre, yerel seçim öncesinde iş vaadi verilen ve sonrasında belediyede işe alınan bazı kişilerin CHP’ye üye yapıldı.

MÜHÜRLÜ ZARFLAR DAĞITILDI

31 Ağustos 2025 Pazar günü yapılan CHP mahalle delege seçimlerinde bu işçiler otobüslerle seçime götürüldü.

İşçilere mühürlü zarflar verilerek "turuncu listeye" oy vermeleri için baskı yapıldı.

Zarfların dağıtıldığı anlara ilişkin görüntüler ortaya çıktı.

Zarfların sayısı, kimlere verildiği ve oy kullanıldıktan sonra turuncu liste pusulalarının eksiksiz çıkıp çıkmadığının kontrol edildiği de iddialar arasında.

Beyaz liste adayı Merve Polat’ın, ortaya çıkan görüntülerin ardından İlçe Seçim Kurulu’na itiraz etmeyi değerlendirdiği, bazı parti üyelerinin ise Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunmayı planladığı öğrenildi.

BELEDİYEDEN İDDİALARA CEVAP GELMEDİ

Bandırma Belediye Başkanlığı ve CHP Bandırma İlçe Başkanlığı, iddialarla ilgili herhangi bir açıklama yapmazken, kamuoyunda büyük yankı uyandıran olay sonrası partide gerilim arttı.

CHP Bandırma Belediye Meclis Üyesi Canset Balcı, yaşananlara ilişkin yazılı bir açıklama yaparak, "31 Ağustos 2025 tarihinde Bandırma’da gerçekleştirilen mahalle delege seçimlerine ilişkin kamuoyuna yansıyan ve belediye personelinin belirli bir liste lehine yönlendirilmiş oy kullanmalarıyla ilişkilendirildiği iddialar, demokratik teamüller açısından son derece kaygı vericidir" dedi.

"DAHA ÖNCE DE YAPILDI"

Balcı, hiçbir dahlinin olmadığını ve belediyenin bu ithamla anılmasından rahatsızlık duyduğunu belirterek, "Bir dönem önce hepimizin eleştirdiği yöntemlerin bugün tekrar edilmesi, siyasetin ahlaki tutarlılığı konusunda ciddi soru işareti oluşturuyor. ‘Daha önce de yapıldı’ cevabını kabul etmem mümkün değil" ifadelerini kullandı.

Balcı, sürecin telafi edilip demokratik meşruiyet yeniden sağlanana kadar grup toplantılarına katılmayacağını açıklayarak, "Tavrım bir protestodan ziyade demokrasiye olan inancımın, ilkesel bir duruşun ve parti temel değerlerinin korunmasına yönelik sorumluluğumun gereğidir" dedi.

GÖZLER İLÇE SEÇİM KURULUNDA

Bandırma’daki CHP delege seçimlerinde yaşanan bu gelişmelerin ardından gözler, İlçe Seçim Kurulu ve Genel Merkez’in alacağı kararlara çevrildi.