Erdoğan'dan HER İLE TEŞVİK sözü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Gaziantep İl Kongresi'nde ve çeşitli açılışlarda konuşmalar yaptı. Erdoğan'ın gündeminde IMF ile devam eden görüşmeler ve teşvik uygulaması vardı.

Başbakan Erdoğan, 81 vilayetin tamamını kapsayan bir teşvik uygulaması başlatacaklarını açıkladı.

Erdoğan, ''Perşembe günü Ankara'da yapacağımız basın toplantısıyla 81 vilayetin tamamını kapsayan bir teşvik uygulaması başlatacağız. Birinci bölge, ikinci bölge, üçüncü ve dördüncü bölge olarak tüm illeri bu teşvik kapsamına dahil edeceğiz. Bunun ayrıntılarını da Perşembe günü yapacağımız geniş kapsamlı toplantıda bildireceğiz'' dedi.

Global krizin tüm dünyayı olduğu gibi Türkiye'yi de etkilediğini, ancak krize rağmen Türkiye'nin ekonomisindeki ilerlemenin devam ettiğini vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu:

''Hani 'her şey bitti' diyorlar ya... Hayır, bitmedi. Türkiye hala ilerlemeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Ocak-Nisan döneminde 104 bin otomobil satılmış. Bu yıl Ocak-Nisan döneminde 104 bin 500 otomobil sattık. Bu ilerlemenin devam ettiğini gösterir. Felaket tellallarına izin vermeyeceğiz. Azimle, kararla Sani babanın (Sani Konukoğlu) dediği gibi yapıp krizi fırsata dönüştüreceğiz.

Küresel kriz tüm dünyayı etkiliyor. İşsizlik nedir bilmeyen ABD'de işsizlik oranı yüzde 8,7'ye, İspanya'da yüzde 17,1'e çıktı. Türkiye'de de bu rakam 15,7'ye yükseldi. Bu sıkıntılar da en kısa zamanda giderilecek.''

Erdoğan, IMF ile devam eden süreci eleştirenlere de yanıt verdi ve "Bizi vurmaya kalkışanlar, yanlış yere ok atıyorlar, dikkat etsinler, o ok, kendilerine döner" dedi.

Erdoğan şunları söyledi:

"Bu ülke dinamik, sağlam yapısıyla krizi en az etkiyle aşıyor. Ben bunu başta teğet geçecek dedim, ne diyecektim yıkılacağız mı diyecektim. Teğet geçiyor, inanıcımla söylüyorum, en az zararla atlatacağız.

Dedilerki 'Hemen IMF'yle anlaşalım.' Ülkemin menfaatlerine halel getiremem kusura bakmayın. Anlaşırsak anlaşırız dedik. Bir yılı geçti, bir yildır şu anda IMF'yle anlaşmış değiliz, hala masadayız.

Eğer isteklerimiz de bizim kabul edilirse imzalarız, kabul edilmezse bu böyle devam eder. Bizden öncekilere ne syleniyorsa altına imza atıyorlardı, biz atmadık, bunlar arasında MHP, ANAP, CHP hepsi IMF'yle imza attılar, biz daha 6.5 yıl oldu. Dur bakalım, IMF ile Türkiye'nin mazisi nerelere dayanıyor."

AA