- İstanbul ve Adana'da düzenlenen DEAŞ operasyonunda, propaganda yapan ve örgüte para aktaran 10 şüpheli yakalandı.
- Emniyet birimleri, sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yapan ve para toplanmasını sağlayan kişileri tespit etti.
- Eş zamanlı baskınlarda yakalanan şüphelilere ait teknolojik cihazlara el konulurken, soruşturma sürüyor.
Yurt genelinde terör örgütüne yönelik mücadele aralıksız devam ediyor.
Vatandaşın huzur ve güvenliğini sağlamak adına çalışan emniyet güçleri, İstanbul ve Ankara'da başarılı bir çalışmaya daha imza attı.
İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi ile İstihbarat Şube Müdürlüğü'ne bağlı birimler, aşırı uç radikal terör örgütü DEAŞ'ın yurt içindeki eylem ve faaliyetlerine yönelik yeni bir çalışma gerçekleştirdi.
TERÖR PROPAGANDASI YAPILDIĞI TESPİT EDİLDİ
Savcılık talimatıyla yürütülen çalışmalarda, söz konusu örgüt ile irtibatları saptanan ve bir sosyal medya hesabı üzerinden DEAŞ Silahlı Terör Örgütü propagandası yapıldığını belirledi.
Emniyet ekipleri, bu kişilerin Irak ve Suriye'de tutuklu bulunan örgüt mensupları ile ailelerine yardım adı altında fon topladığını, toplanan paraların örgüt mensuplarına ve ailelerine aktarıldığı bilgilerine ulaştı.

OPERASYON GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Söz konusu sosyal medya hesabı üzerinden örgüt propagandası yapan ve farklı bir kişiye ait hesap üzerinden para toplanmasını sağlayan, söz konusu hesaba para transferi gerçekleştiren örgüt yanlısı kişilere yönelik yapılan teknik ve fiziki takibin ardından operasyon kararı alındı.
DEAŞ ŞÜPHELİLERİ GÖZALTINA ALINDI
Bu sabah saatlerinde İstanbul ve Adana'da birçok adrese özel hareket timleri tarafından yapılan eş zamanlı baskınlarda, 10 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.
Şüphelilerin kaldıkları adreslerdeki aramalarda ise zanlılara ait cep telefonu, bilgisayar, harici hafıza ve USB bellekler dâhil tüm teknolojik cihazlara el konuldu.
Gözaltına alınan DEAŞ şüphelileri sorgulanmak üzere TEM Şubeye götürüldü.
Polisiye soruşturmada yakalanan zanlılar hakkında yürütülen tahkikat işlemleri devam ediyor.