Vedat Işıkhan: 8 ayda yaklaşık 325 milyon lira emzirme ödeneği verdik

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bu yılın ocak-ağustos döneminde 263 binden fazla rapor için toplam 325 milyon TL'ye yakın emzirme ödeneği ödemesi yaptıklarını duyurdu.

Vedat Işıkhan: 8 ayda yaklaşık 325 milyon lira emzirme ödeneği verdik
  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ocak-ağustos döneminde 325 milyon TL emzirme ödeneği verdiklerini açıkladı.
  • Toplam 263 binden fazla emzirme raporu için ödeme yapıldı.
  • Işıkhan, bu destekle ailelerin yanında olduklarını vurguladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, NSosyal'deki hesabından 1-7 Ekim Emzirme Haftası dolayısıyla paylaşımda bulundu.

Bakan Işıkhan paylaşımında bu yıl ocak-ağustos döneminde yaklaşık 325 milyon lira emzirme ödeneği verildiğini bildirdi.

"8 AYDA 325 MİLYON TL EMZİRME ÖDENEĞİ YAPTIK"

Sosyal Güvenlik Kurumunun sağladığı 'emzirme ödeneği' ile ailelerin yanında olduklarını belirten Işıkhan, şu ifadeleri kullandı:

Doğum yapması halinde sigortalı kadına veya sigortalı olmayan eşinin doğum yapması halinde sigortalı erkeğe emzirme ödeneği ödüyoruz. Bu yılın ocak-ağustos döneminde 263 bin 585 rapor için 324 milyon 792 bin 443 lira ödeme yapılmıştır.

Yeni hayatlara destek olmaya, ailelerimizi güçlendirmeye devam edeceğiz. Emzirme ödeneğini e-devlet 'şahıs ödemeleri sorgulama' uygulamasından kontrol edebilirsiniz.