Cam buğulanması nasıl önlenir

Cam buğulanması nasıl önlenir

Özellikle yağmurlu ve soğuk havalarda otomobil camları buğulanır. Öyle ki siz camı içerden ve dışarıdan istediğiniz kadar silin buğunun oluşturduğu bulanıklığı gideremezsiniz.

1) Cam buğusunu gidermenin en doğal yolu arabanın klimasını açarak cama vuracak şekilde ayarlamaktır. Klimayı kışın sıcak yazın ise soğuk hava ayarına getirerek cama doğru yönlendirin, camdaki buğunun bir süre sonra kaybolacağını göreceksiniz. Klimayı, iç sirkülasyon kapalı durumda çalıştırmanız tavsiye edilir. Eğer buğuyu daha kısa zamanda gidermek isterseniz klimanın derecesini artırın ve camlardan birini hafifçe açın. Camdaki buğunun daha çabuk kaybolduğunu göreceksiniz.

2) Camın buğusunu gidermenin ikinci ve en iyi yolu ise cam buğu önleyici kullanmaktır. Camlar kuru iken içeriden camın yüzeyine püskürtün ve iz bırakmayan bir bezle dairesel hareketler yaparak camı silin. Eğer camlar buharlıysa ve cam buğu önleyiciyi kullanmanız gerekiyorsa, bu şekilde ıslak cama da uygulayabilirsiniz, fakat etkisi daha kısa sürecektir. En iyi yöntemin bu olduğunu söyleyebilirim.

3) Bir diğer yöntem ise eski şoförlerin kullandığı bir yöntem. Bir elmayı ikiye kesin. Elmanın iç kısmını camın iç tarafına sürerek, tüm cama uygulayın. Bir elmanın ziyan olacağını düşünürsek cam buğu önleyici kullanmaktan daha ucuz bir yöntem olmamakla birlikte, buğu önleyici kadar iyi sonuç alamayacağınız aşikârdır.