Euro
10.4039
0.35%
Dolar
8.7605
0.27%
Altın
497.84
0.44%
Borsa
1.391
-1.63%
Bitcoin
313.403
-0.04%
19ºC
İstanbul
Çok bulutlu 19 C

    Gliserin nedir

    Karbon, oksijen ve hidrojenin birleşimiyle oluşan organik bileşik, günlük hayatımızın hemen her alanında karşımıza çıkmakta. Gliserol olarak da bilinen bu madde daha çok kozmetikte kullanılmaktadır.
    • Haber Merkezi
    • 18.12.2018 - 17:43
    Gliserin nedir

    qwe

    Özellikle bitkisel kaynaklı bir yağ olan gliseril, karbon, oksijen ve hidrojenin birleşimiyle oluşan bir bileşiktir. Hayvansal yağlardan da elde edilebilen gliserin daha çok kozmetik ürünlerde hammadde olarak kullanılır.

    GLİSERİNİN KULLANIM ALANLARI

    Gliserol ismiyle de bilinen bu bileşen, cilt bakımında ve nemlendirici olarak kullanılır. Saçların canlandırılması ve cildin nemlendirilmesine katkı sağlayan gliserin, kuruluğu yok ederek kozmetik olarak cildin sağlıklı olmasını sağlar, cildi dış etkilere karşı korur.

    Saç bakımında da oldukça etkili olan gliserin, cansız ve yıpranmış saçların yenilenmesine ve canlanmasına yardımcı olur. Gliserin aynı zamanda etkili bir dudak nemlendiricisidir.

    İlginizi Çekebilir

    Görüş Bildir