Manuel Fizyoterapi nedir
ensonhaber.com

Bel ve boyun ağrısı toplumumuzda en sık karşılan sağlık sorunlarından biridir. Dünyada da bel ağrısı baş ağrısından sonra ikinci sırada gelmektedir. Bel ağrısı çeken herkes bel fıtığından korkmaktadır.Ancak hastalarının sadece %5'i ameliyatlıktır. Geri kalan kısmın ise tedavisi mümkündür. Tedavinin başarısı da yüzde 98 gibi büyük bir orandır. Bu tedavinin de ismi "Manuel Fizyoterapi"dir.

Manuel Fizyoterapi nedir

MANUEL FİZYOTERAPİ NEDİR ?

Manuel Fizyoterapi üç aşamadan oluşan bir sisteme sahiptir. Bunlar Değerlendirme, tedavi ve tedavi sonrasıdır.

Değerlendirme safhasında canlıların hareketlerini inceleyen biyomekani ve kinezyoloji bilmi kullanılır. Sürekli gözlemlenen bulgular incelenerek teşhis konulur. Bu aşamada hastanın bel, boyun, sırt veya fonksiyon bozuklukları gibi tespitlerinin yapılmasının ardından tedavi aşamasına geçilir.

Manuel Fizyoterapi nedir

Tedavi safhasında hasta Manuel Fizyoterapiste kendini teslim eder. Genellikle klinik ortamında gelişen tedaviler bire bir ve özel olarak yapılmaktadır. Her hastanın bünyesine ayrı olarak uygulanan seanslar ile bazen yatalak durumda olan hastalar bile ayaklanmaktadır.

Tıbbi olarak kendini ispat etmiş olan Manuel Fizyoterapi kendisini tedavi sonrasında da göstermektedir. Zira uzmanlar tarafından uygulanan bu sistem, tedavi sonrasında da gelişimi takip etmeyi gerektirmekte ve başarılı bir sonuç gözetim altında bulunmak büyük önem taşımaktadır.

Manuel Fizyoterapi nedir

CERRAHİ TEDAVİDEN BAŞARILI MI ?

Tıbben doktorlar her ne kadar ameliyatı önermese de zaman zaman bu tarz hastalıklarda cerrahi müdahaleler kullanılmaktadır. Örneğin bir bel fıtığının çaresi ameliyat olarak görülmekteyse de Manuel Fizyoterapi'yi uygulayan uzmanlar sadece fiziki müdahaleler ile bu hastalığa çözüm bulmakta.

Manuel Fizyoterapi nedir

Dahası, ameliyat gibi yatak gerektiren müdahaleler gibi olmayıp, tedavinizin ardından rahatlıkla işinizin başınıza dönebilmektesiniz. Manuel Fizyoterapi yakın gelecekte de oldukça revaçta olacak bir tedavi yöntemi haline gelecektir.