Power Plate nedir?

Power Plate nedir?

Tüm dünyada yaygın olarak kullanılan bu teknikte, Power Plate'in ürettiği vibrasyon (titreşim), insan vücuduna bir enerji olarak yollanır. Tercih edilen frekanstaki salınımlar vücut kaslarının gerilme yönünde uyarır. Uygulama süresince kaslar sürekli olarak gerilir/gevşer ve çalışır.

POWER PLATE SİSTEMİ

Günümüzde birçok sporcunun antrenmanlarını üzerine ilave ağırlıklar takarak yapmasının nedeni de budur. Vücudun her bölgesindeki kaslar uygulamanın yapıldığı kısa süre içinde yoğun bir disiplin içerisinde çalışır.Power Plate kontrol panelinden seçilecek 40 Hz. salınım hızı ile kaslarımız saniyede 40 kez gerilir ve gevşer. Örneğin, 1 dakika bu salınım altında çalışan karın kaslarımız yüzlerce kez mekik hareketi yapmışçasına yorulur. Çalışma tamamlanıp dinlenmeye geçildiğinde, vücut kendini dengelemek için metabolizmayı ayarlar. Bu ayarlama ile vücudumuzun performans çizgisi yukarı çekilmiştir. Bir sonraki çalışmada vücut performansını bu yeni çizgiyi baz alarak yukarıya çekmeye çalışır. Vücudun performans arttırıcı bu girişimine "supercompensation" denir. Yani bir sonraki performans, bir öncekini baz alarak artmış olur.

Bütün dünyada bir devrim olarak tanımlanan Power Plate Spor, Fitness, Sağlık, Güzellik, Fizik Tedavi ve Anti-Aging Merkezlerinde kolaylıkla ve güvenle kullanılan bir cihazdır.

AZ ZAMAN ÇOK PERFORMANS

Vibrasyon Platformları ile düzenli olarak çalışma yapmanın yararları üzerine sürdürülen çalışmalar göstermiştir ki: Whole Body Vibration diğer çalışma programlarına göre %85 daha az zaman gerektirir; buna karşın kasların çalışmasını ve direncini %25 daha fazla arttırır. Eklem, bağ (ligaments) ve tendonlardaki yük ve gerilme çok daha azdır.

Power Plate tek başına bir zayıflama cihazı olmayıp, vücut şekillendirme sıkılaştırma ve kas güçlendirme cihazıdır.

Power Plate ile çalışmanın faydaları:
- Esneklik kazandırır,
- Vücuttaki tüm kasların derinlemesine çalışmasını sağlar,
- Eklem sakatlıkları riskini minimuma indirir,
- Kan akışı ve oksijenleşmeyi arttırır,
- Hormonların daha yüksek düzeyde çalışmasını sağlar,
- Vücudun Patlama Gücü artar,
- Vücut suyunun drenajını arttırır,
- Osteoporosis etkisini azaltır,
- Sırt ve bel ağrısını azaltır, bu bölgeleri güçlendirir,
- Selülit oluşumunu engeller, selüliti azaltır,
- Kemik yoğunluğunu arttırır,
- Kolajen üretimini arttırır,
- Zihinsel ve bedensel stresi azaltır.