Jeanine Cummins’in 36 dile çevrilen, çok satan uluslararası romanı: Amerikan Toprağı
ensonhaber.com

Oprah Book Club seçkisinde ve New York Times çoksatanlar listesinde yer alan roman, oğlu dışında tüm ailesini bir kartel saldırısında kaybeden Lydia’nın hem kendisinin hem de oğlunun hayatını kurtarmak için Meksika’dan Amerika’ya uzanan yolculuğu üzerinden korku ve umudun gücünü anlatıyor.

Cummins’in ustalıklı bir anlatımla kaleme aldığı Amerikan Toprağı, kayıplarıyla birlikte yola çıkmayı göze alanların hikayesi…

Amerikan Toprağı’nda göçmenleri ve onların yaşadıkları zorlu koşulları, maruz kaldıkları tehlikeleri ve kötülükleri incelikli, duygu yüklü bir hikâyeyle ele alan Jeanine Cummins, bugün dahi dünyanın her yerinden dehşet hikayelerine tanıklık ettiğimiz göçmenlerin acı ve tehlike dolu yolculuklarını, canları ve sevdikleri uğruna neleri göze aldıklarını gözler önüne seriyor.

Dehşetten sıyrılmak

Lydia, idealist gazeteci eşi Sebastián ve canından çok sevdiği oğlu Luca’yla Acapulco’da sevgi dolu bir hayat yaşar. Fakat kalabalık aileleriyle kurdukları bu mutlu yuva, bir anda altüst olur.

Los Jardineros, Lydia’nın ailesindeki on altı kişiyi öldürmüştür. Üstelik katliamın sorumlusu, Lydia’nın arkadaşı Javier’dir.

Luca dışında ailesinin tamamını kaybeden Lydia, yaşadığı dehşetten bir an önce sıyrılıp kendini ve oğlunu kurtarmak zorundadır.

Yaşanan bir katliam...

Sebastián’ın Los Jardineros ve lideri Javier ile ilgili yaptığı haberin ardından yaşanan bu katliam, Lydia ve Luca’nın Acapulco’daki hayatlarını ve ölülerini geride bırakıp kilometrelerce yol katettikleri bir yol macerasına dönüşür.

Günler boyu süren yolculuk...

Javier ve adamlarının peşinde olduğunu bilen Lydia, yolda edindiği göçmen arkadaşlarıyla birlikte kendinin ve oğlu Luca’nın canını kurtarmanın derdine düşer. Günler ve geceler boyu süren yolculuğun sonunda nihayet Amerika’ya ulaşabilecekler midir? Javier onların izini bulabilecek midir? Lydia, Javier’i ve yaşananları affedebilecek midir?