Ömür Akkor'un İslamiyet'in ilk yıllarındaki yemek ve mutfak kültürü kitabı
ensonhaber.com

Erken Dönem İslam Mutfak Sanatı ve Kültürü kitabında; coğrafyanın koşulları, yetiştirilen ürünler, hayvancılık, kullanılan kap kaçak, pişirme yöntemleri, yeme adabı gibi dönemin yemek ve yeme kültürünü oluşturan her unsur bir bütün olarak değerlendiriliyor.

Birbirinden ilginç tariflerin yer aldığı eser, bir yemek kitabı olmanın ötesinde dönemin yemek kültürü ve hafızasını oluşturan bir mirasın da özeti olma özelliği taşıyor.

İHA'da yer alan habere göre; 26 yıldır Türkiye'yi gezen ve bu seyahatlerden edindiği izlenimleri kitaplaştıran Akkor, il il Türkiye'yi gezdikten sonra şimdi de ilçe ilçe gezmeye devam ediyor. Yemek kültürüyle ilgili çalışan Ömür Akkor'un kitapları, Türkiye'nin yanı sıra Almanya ve Rusya'da da yayınlandı.

Ömür Akkor'un İslamiyet'in ilk yıllarındaki yemek ve mutfak kültürü kitabı

Fotoğraf zenginliği

İslam mutfak kültürüne katkı sağlamak için oluşturulan kitap, bir yemek kitabının ötesine geçerek dönemin yemek kültürü ve hafızasını oluşturan tüm mirasın da bir özetini sunuyor.

İslamiyet'in ilk yıllarında kullanılan kaplar eser için yeniden üretildi. Kitaba görsel olarak zenginlik katan tabak görselleri İslam coğrafyasında 6 ve 12. yüzyıllar arasında kullanılan ve müze koleksiyonlarından seçilen asılları baz alınarak bu kitap için tekrar üretilip fotoğraflandı.