William Faulkner’dan kurmaca üzerine öneriler
ensonhaber.com

Nobel Edebiyat Ödülü sahibi William Faulkner, Amerikan ve dünya edebiyatının önde gelen usta yazarları arasında yer alıyor. Her yazarın kendince yazma önerileri vardır.

William Faulkner’ın da var.

Okuyalım...

Yazara göre dil önemli bir etken ve burada yazmak isteyenleri uyarıyor. Dilin sizi endişelendirmemesi gerektiğini söyleyen yazar, bu konuda özgür olmalarını tavsiye ediyor.

Öte yandan tecrübe konusuna da değinen usta yazar, öncelikle tecrübeleri yazma konusunda uyarılarda bulunuyor. Çünkü tecrübelerini yazan bir kimse kendisiyle yüzleşir aynı zamanda...

Karakterlerin önemini vurgulayan Faulkner, karakterleri kurgularken onları iyi tanımamızı gerektiğini söylüyor. Karakterleri iyi tanıyan bir yazar adayı yazarken sorun yaşamaz görüşü hakim.

Hayalleri tüketmeyin diyen usta edebiyatçı, bir yazı adamının en büyük silahı hayalleri olduğu ikazını da ihmal etmiyor.

Mazeret üretmemek

Amerikalı yazar yazmanın bir diğer koşulu ise her ne olursa olsun mazeret üretmemek. Yazmak isteyen bir kimse oturur yazar savını destekleyen Faulkner, her koşulda yazı yazmak gerekir tavsiyesinde bulunuyor.

Başka yazarlardan etkilenmek

Başka yazarlardan etkilenmek onları okuyup ilham almak her yazar için olağan bir durum. Bunun hakkında önerilerde bulunan Faulkner, her yazardan istediğinizi alabilirsiniz ama ihtiyacınız kadar olanı diyor.