Yazar Jordi Punti'den Arjantin futbol efsanesini anlatan kitap: Messi Hakkında Her Şey
ensonhaber.com

Epsilon’dan çıkan Messi Hakkında Her Şey adlı kitabında Puntí, Mozart ve Picasso’ya benzetilen futbolcunun oyunundaki güzelliği, hırsı, dehayı ve takıntıyı kelimelere döküyor.

O dünya futbolunun yaşayan efsanesi... Sihirli ayaklara sahip bir futbol sihirbazı. Gittiği her takımda taraftarı coşturan, büyüleyen Messi. Messi'nin sahip olduğu yetenek pek çok oyuncuya nasip olmadı. Yeşil sahaların unutulmayacak efsanesini anlatan Messi Hakkında Her Şey kitabı, ünlü futbolcunun hayatını mercek altına alıyor. Doğuştan gelen yeteneğini geliştiren ve her geçen gün daha da büyüyen Messi biyografisini okumanın tam zamanı.

O zaman yaslanın koltuğunuza kemerlerinizi bağlayın. Messi yolculuğu başlıyor...

2022 yılında koleksiyonundaki tek eksiği tamamlayarak Dünya Kupası’nı kaldıran yeşil sahaların uzaylısı Leo Messi tekniği, başarıları, çalımları ve golleriyle futbol tarihini sarsmaya devam ederken Jordi Puntí’nin kaleme aldığı Messi Hakkında Her Şey’i çok seveceksiniz.

Messi'ye dair...

Leo Messi on üç yaşında F.C. Barcelona'ya katıldığından beri futbolculuk boyutu büyüyerek tüm zamanların en iyisi hâline geldi. Herkes Messi olmak istiyor; onun forması en çok satılan forma, onun golleri YouTube'ta en çok izlenen video... Leo Messi bizi birçok kez mutlu etti ve Messi Hakkında Her Şey de bu mutluluğu, tamamlama ve uzatma girişimidir.

Rosario’da bir çocukken attığı ilk gollerden serbest vuruşları nasıl kullandığına, Cristiano Ronaldo ile rekabetinden Barça’daki takım arkadaşlarıyla ilişkisine, bireysel rekorları ve ödüllerinden tarihi golleri tekrarlama kolaylığına kadar her bir bölümün merkezinde onun figürü yer alıyor.

Sayfa: 128

Messi'den sonra ne olacak sorusu

Çağdaş Katalan edebiyatının en umut verici yeni seslerinden biri olan Jordi Puntí; eğlenceli, duygusal ve analitik düzyazısıyla bize Messi’yi izleme ayrıcalığını yeniden yaşatıyor. Herkesin aklında ise şu sorular geliyor:

"Messi emekli olduğunda futbol nasıl olacak? Ve Messi'den sonra biz nasıl olacağız?"