Yazar Lisa Morrow: Yazılarımda öncelikli amacım, Türkiye'ye dair önyargıları aşmak
AA

İstanbul ve Türkiye ile ilgili Waiting for the Tulips to Bloom: Adrift in Istanbul, Istanbul Dreams, Inside Out in Istanbul, Exploring Turkish Landscapes: Crossing Inner Boundaries, Longing for Istanbul: The Words I Haven't Said Yet ve Türkiye'yi Keşfederek: Sınırlarımı Aşarken adlı kitaplara imza atan Lisa Morrow, Türkiye hakkındaki düşüncelerini ve yazmaya başlama hikayesini anlattı.

Yazar Morrow, Türkiye'ye ilk kez 1999'da geldiğini aktararak, Türkiye ziyareti sonrası İstanbul'dan çok etkilendiğini ve bu nedenle İstanbul'a yerleşmeye karar verdiğini kaydetti. Morrow; Nevşehir, Antalya ve Kayseri'de de 2 yıl yaşadığını aktararak, böylece Türk toplumu hakkında farklı bakış açılarını görme imkanı bulduğuna işaret etti.

Sosyoloji alanında yüksek lisans yaptığını vurgulayan Morrow,

"Toplumları tanıma ve kültürlerin nasıl oluştuğunu öğrenmeyi seviyorum. İstanbul'da yaşamak bana Türkiye'nin farklı yerlerinden gelen insanlarla konuşma fırsatı veriyor" diye konuştu

diye konuştu

Yazar Morrow, Türkiye hakkında uluslararası medyada çıkan haber ve yazılardaki önyargılı ifadelere de dikkati çekti.

"Özellikle İstanbul'un Doğu ile Batı'yı bir araya getiren bir şehir olduğuna dair klişelere katılmıyorum. Çünkü İstanbul'u anlatmak bu kadar basit değil ve burası çok karışık bir şehir. Ayrıca Türk kadınının özgürlüğü kısıtlanmış ve daha az haklara sahipmiş gibi tanımlanmasını da doğru bulmuyorum. Çok sayıda başarılı ve güçlü Türk kadını tanıdım. Kimisi başörtülüydü. Başını örtmek bir kadının bağımsız ve güçlü olmasını etkileyen bir şey değil."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)