Final maçının hakemi sessizliğini bozdu

Arjantin ile Fransa arasında oynanan Dünya Kupası final karşılaşmasının yankıları devam ediyor.

Uzatmalarla birlikte 3-3 biten maçta Arjantin, seri penaltı atışları sonrasında kupaya uzanmış ve kutlamalar günlerce sürmüştü.

Karşılaşmanın hakemi Szymon Marciniak, maçtaki tartışmaya neden olan oyuncuların gollerden sonra sahaya girmesi hakkında konuştu.

Final maçının hakemi sessizliğini bozdu

"Küçük detayları arıyorlar"

Marciniak kural hatası olduğu iddia edilen durum için; "Oyuncuların bana maçtan sonra ne söyledikleri önemli, medyanın değil. Fransızlar maçtan sonra bana gelip teşekkür etti, birkaç kelime de konuştu. Hugo Lloris ve Olivier Giroud ile birkaç dakikalık sohbetler yaptık.

Kylian Mbappe, maçtan sonra bana gelip sarıldı. Çok üzgündü ve hayal kırıklığı içindeydi ama bana gelerek 'Teşekkür ediyorum' dedi. Ben de ona sarıldım. Moral vermeye çalıştım.

'Bu kupayı 4 yıl önce kazandın, yine kazanırsın, sen çok büyük bir futbolcusun.' dedim.

Final maçının hakemi sessizliğini bozdu

"Fransızların attığı golde de benzer bir durum vardı"

Fransızlar'ın attığı golde de benzer bir durum vardı. Mbappe skoru 3-3'e getirdi ve 7 tane Fransız yedek oyuncu sahaya girdi. Bu tür şeyleri, böyle maçlarda çok kovalamazsınız.

Oyunun kuralları, ceza kanunu gibi değildir. Her şeyi tam anlamıyla uygulayamazsınız. En önemli şey, oyunun ruhunu korumanız. Korner direği olmadan maç oynanamaz.

Diyelim ki korner direkleri bir sebepten ötürü kırıldı ve yedek de kalmadı. Ne yapacağım, Dünya Kupası finalini korner direği yok diye erteleyecek miyim? Oyunun ruhu, kuralların ötesindedir." dedi

Final maçının hakemi sessizliğini bozdu

Fransızlar kural hatası var demişti

L'Equipe'in haberine göre Fransa cephesi, hakem Szymon Marciniak’ın kural hatası yaptığını iddia etti. Haberde Messi'nin 3. gol vuruşunu yapmadan Arjantin yedek kulübesinden bazı oyuncuların sahaya girdiğini net bir şekilde görüldüğü ve golün geçersiz sayılması gerektiği ifade edildi.

FIFA kuralı ne diyor?

FIFA kurallarına göre ilgili kısımda, "Bir gol atıldığı sırada, sahadaki oyunculardan başka bir kişi (futbolcu, yedek futbolcu, kırmızı kart görmüş futbolcu, takım yetkilisi) sahaya girecek olursa gol geçersiz sayılmalıdır. Oyun, izinsiz sahada bulunan kişinin sahaya girdiği noktadan direkt serbest vuruşla başlamalıdır" deniyor.