Fenerbahçe'de Cengiz Ünder ve Fred sakatlık geçirdi
ensonhaber.com

Süper Lig'in 2. haftasında Samsunspor ile Fenerbahçe kozlarını paylaştı. Samsunspor'un ev sahipliğinde oynanan bu mücadeleyi konuk ekip Fenerbahçe 2-0'lık skorla kazandı.

Bu mücadelede ise sarı-lacivertli takıma yeni transferlerinden kötü haberler geldi.

Fenerbahçe'de Marsilya'dan transfer edilen Cengiz Ünder ve Manchester United'dan kadroya katılan Fred maçın ikinci yarısında sakatlanarak oyun kenarına geldi.

Cengiz asist yaptı, sakatlandı

Sarı-lacivertli forma altında ilk maçına çıkan Cengiz Ünder, 63. dakikada Edin Dzeko'ya yaptığı asist sonrasında sakatlanarak oyundan çıktı. Cengiz Ünder yerine İrfan Can Kahveci oyuna dahil oldu.

Fred yerini Bartuğ Elmaz'a bıraktı

82. dakikada ise kramp girdiği için takım arkadaşlarından yardım isteyen Fred, ardından ayağa kalktı ancak sekerek oyuna devam etmeye çalıştı. Kenara değişiklik işaret eden Fred, 2 dakika sonra oyundan çıktı.

Fred'in yerine Fenerbahçe'nin yeni transferlerinden Bartuğ Elmaz oyuna girdi.

"Yüzde yüz bir sakatlıkları yok"

Teknik direktör İsmail Kartal sakatlıklarla ilgili yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

Yüzde yüz bir sakatlıkları yok. Bir haftadır bizimle antrenman yapıyorlar. Biz de bunu biliyorduk. Planımız 55-60 dakika oynatmaktı. Cengiz o dakikalarda çıktı. Fred biraz daha oyunda kaldı. Fizik seviyelerini takımın seviyesine çıkardığımız zaman çok daha katkı vereceklerine inanıyorum.