A Milli Futbol Takımı Kaptanı Hakan Çalhanoğlu, 24 yıl sonra Dünya Kupası'na gitmeyi başardıkları için çok gururlu olduğunu söyledi.
A Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa elemeleri play-off finalinde Fadil Vokrri Stadyumu'nda oynadığı Kosova'yı 1-0'lık skorla mağlup etti ve Dünya Kupası'na gitmeye hak kazandı.
Maçın ardından A Milli Futbol Takımı Kaptanı Hakan Çalhanoğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
"ÜLKEMİZİ MUTLU ETTİĞİMİZ İÇİN ÇOK GURURLUYUM"
Zor şartlarda zor bir maç olduğunu söyleyen Çalhanoğlu şu cümleleri kurdu:
"Bunun farkındaydık. Bizi maçtan önce uyutmadılar. Merih ile beraber camdan dışarı baktık, 'Acaba ne oldu?' diye. Korktuk aslında. Biz buna hazırlıydık. Bu tarz şeyler yapacaklarını biliyorduk. Tüm arkadaşlarımı, ekibi, hocamızı, emeği geçen herkesi tebrik etmek istiyorum. Kolay kolay gelmedik. Başardığımız için çok mutluyum. Ülkemizi mutlu ettiğimiz için çok gururluyum. Artık 24 yıl sonra başardığımız için çok gururluyum"

"İNŞALLAH GELİRLER VE BİZİM ARAMIZDA OLURLAR"
Maçtan önceki basın toplantısında eski milli futbolcuları aralarında görmek istediğini söylemesinin hatırlatılması üzerine 32 yaşındaki futbolcu şu şekilde konuştu:
"Ben düşüncelerimi söyledim. Sadece hissettiklerimiz paylaşmak istedim. Çünkü güzel bir tablo oluşur diye düşünüyorum. Sadece onları değil, Fatih hocamız, Şenol hocamız hepsi gelsin, bizi desteklesin. Çünkü bence milli takıma bu gerektiğini düşündüğüm için söyledim. Çünkü diğer milli takımlarda gördüğüm için bizde de olsun istiyorum. Onların tecrübeleri bizim için önemli. İnşallah gelirler ve bizim aramızda olurlar"

"İNŞALLAH DÜNYA KUPASI'NDA DA EN İYİ ŞEKİLDE ÜLKEMİZİ TEMSİL EDECEĞİZ"
Bu milli takımın her şeyi hayal ettirdiğini ifade eden Kaptan Çalhanoğlu şu değerlendirmede bulundu:
"Sonuçta çok yetenekli bir takıma sahibiz. Çok önemli ve iyi oyuncularımız var. Bunun da farkındayız. Bizim şu an başaramayacağımız bir şey yok diye düşünüyorum. Hiçbir zaman böyle rakipleri küçümsememeniz gerekiyor. Bütün futbolcular kafasında hayal kurar. İlk hedefimize ulaştık. İnşallah Dünya Kupası'nda da en iyi şekilde ülkemizi temsil edeceğiz"

"MİLLİ TAKIMI SEÇTİĞİMDE HER ZAMAN BU HAYALLERİ KAFAMDA KURDUM"
Duygularının karmakarışık olduğunu aktaran Hakan Çalhanoğlu şu ifadeleri kullandı:
"Maçtan sonra dopinge geçtim, daha doğru dürüst kutlayamadım. O stresi, o baskıyı üzerimden atmak istiyorum. İnsan ister, istemez o baskıyı hissediyor. Sonuçta herkes Dünya Kupası'na katılmak istiyor. Milletimiz 24 yılın sona ermesini istedi. Bunu başardığımız için çok mutluyum. Milli takımı seçtiğimde her zaman bu hayalleri kafamda kurdum. Çok şükür nasip oldu. İnşallah orada da güzel turnuva oynarız"

"BENCE DÜNYA KUPASI'NDAKİ GRUBUMUZ İYİ"
Dünya Kupası'ndaki hedeflerden de bahseden milli futbolcu şöyle dedi:
"Hedefimiz turu atlatmak. Bence grubumuz iyi. Bunu yapabiliriz. Onu aştığımız takdirde önümüze bakacağız. Ben çok büyük konuşmayı sevmeyen kişiyim. 'Önce grubu atlayalım, ondan sonrasına bakarız' diyen birisiyim. Adım adım ilerleyeceğiz. Oraya hazırlanmak için zamanımız var. Tüm takım arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Çok mutluyuz. Ondan sonrasına bakarız"
Hakan Çalhanoğlu daha sonra sembolik Dünya Kupası biletini basın mensuplarına gösterdi.