AA & Ensonhaber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yoğun mesaisi devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Rusya'nın Soçi kentinde mevkidaşı Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelen Erdoğan'ın sıradaki durağı Hindistan.

G20 Liderler Zirvesi'ne katılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'deki 18'inci G-20 Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere 8-10 Eylül'de Hindistan'ı ziyaret edecek.

Erdoğan, "TRK" uçağıyla saat 11.05'te Esenboğa Havalimanı'ndan Hindistan'a hareket etti.

Apronda askeri tören kıtasını selamlayan Erdoğan'ı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ankara Vali Yardımcısı Abdullah Dölek ve diğer yetkililer uğurladı.

Erdoğan'a eşlik eden isimler

Erdoğan'a, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç ve bazı yetkililer eşlik etti.

Hindistan temasları

G-20 liderleri zirvede 'Tek Dünya, Tek Aile, Tek Gelecek' ana teması altında düzenlenecek üç oturumda görüş alışverişinde bulunacak.

Liderlerle bir araya gelecek olan Erdoğan, ayrıca zirveye katılan bazı devlet ve hükümet başkanlarıyla baş başa görüşmeler de gerçekleştirecek.

Erdoğan'ın Hindistan ziyareti dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı'na Anayasa'nın 106. maddesi uyarınca Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz vekalet edecek.

Zirve trafiğini ABD'de sürdürecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17-21 Eylül'de ABD'nin New York kentinde düzenlenecek 78. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na katılacak.

BM Genel Kurulu'na hitap edecek Erdoğan'ın genel kuruldaki konuşmasında, başta Rusya-Ukrayna Savaşı, Suriye, Filistin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) ilişkin son gelişmeler, terörle mücadele, mülteci sorunu, iklim değişikliğiyle mücadele konularına yer vermesi öngörülüyor.