Denizli’de ilginç bir dolandırıcılık olayı yaşandı.
Kale ilçesinde yaşanan olayda, M.Y.’ye giden bir şahıs, kendisini kamu görevlisi olarak tanıttı.
1,5 MİLYON TL İLE KAYIPLARA KARIŞTI
M.Y.’nin evinde bulunan ziynet eşyaları ve paraların suça karıştığını söyleyen dolandırıcı, bunların tespitinin yapılması için kriminal inceleme yapılacak yalanıyla da 1,5 milyon TL değerindeki para ve ziynet eşyasını alarak kayıplara karıştı.
Olayın gerçekleşmesinin ardından kendilerine gelen bilgi üzerine jandarmanın dedektifleri olarak bilinen Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), ilk olarak müşteki M.Y. ile görüştü.
43 TANIĞIN İFADESİNE BAŞVURULDU
Daha sonra 43 tanığın ifadesine başvuran JASAT timleri, çevredeki güvenlik kameralarını da saniye saniye inceledi.

ŞÜPHELİYİ KOLUNDAKİ DÖVME ELE VERDİ
JASAT timlerince yürütülen çalışma kapsamında şüpheli şahsın kimliği tespit edildi.
JASAT timlerinin dikkatinden kaçmayan şüpheli şahsın kolundaki dövme detayı dolandırıcının yakayı ele vermesine sebep oldu.
Yapılan çalışmalar kapsamında vatandaşı, şüpheli E.D.’nin dolandırdığı tespit edildi.
ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
JASAT timleri E.D.’nin dolandırıcılık olayının ardından Trabzon’a gittiğini tespit etti.
Karadeniz Bölgesi üzerinden Gürcistan’a kaçma hazırlığında olduğu öğrenilen E.D.’ye JASAT timleri operasyon düzenledi.
JASAT timleri tarafından düzenlenen operasyonla E.D., kıskıvrak yakalandı.
Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.