Rize’de kaçak silah atölyesine jandarma baskını

Ardeşen ilçesinde jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonda, ev ve iş yeri olarak kullanılan adreslerde çok sayıda silah ve silah parçası ele geçirildi, kaçak atölye mühürlendi.

  • Rize Ardeşen'de jandarma ekipleri kaçak silah atölyesine baskın düzenledi.
  • Operasyonda birçok silah ve silah parçası ele geçirildi, atölye mühürlendi.
  • Gözaltına alınan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Rize İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, “Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanuna Muhalefet” suçu kapsamında yürütülen çalışmalar çerçevesinde Ardeşen ilçesinde operasyon düzenledi.

Operasyonda A.A. (35), M.A. (30) ve H.A. (50) isimli şüphelilere ait ev, iş yeri ve eklentilerde arama gerçekleştirildi.

ÇOK SAYIDA SİLAH VE PARÇA ELE GEÇİRİLDİ

Yapılan aramalarda 3 adet tabanca, 3 tabanca gövdesi, 3 tabanca üst kapağı, 8 tabanca namlusu ve 4 şarjör ele geçirildi. Ayrıca çok sayıda tabanca yayı, tetik mekanizması parçaları, horoz, 19 iğne, namlu yüzüğü, yan tutucu parçalar ve boş kovanlar bulundu.

Silah yapımında kullanıldığı değerlendirilen çeşitli elektrikli aletler ile 3 cep telefonuna da el konuldu.

ATÖLYE MÜHÜRLENDİ, ŞÜPHELİLER ADLİYEDE

Ele geçirilen malzemelerin bulunduğu silah atölyesi jandarma ekiplerince mühürlenirken, gözaltına alınan şüpheliler işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Rize İl Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada, suç ve suçlularla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı.