Ev temizliği deyip geçmeyin! O şehirde 150 bin dolar kazandırıyor…
ensonhaber.com

temizliği denildiğinde sağladığı kazancın üst seviyelerde olmadığı düşünülür. Ancak o şehir için ev temizliğinin kazancı görenleri şaşkına uğratıyor.

Son dönemlerde zengin vatandaşların tercihi haline gelen şehirde ev personelleri için rekor bir talebe neden oluyor. Personel ajanslarının aktardığına göre, söz konusu bölgede kahyaların yanı sıra dadılar, şefler, şoförler ve kişisel güvenlik için talep giderek artmış durumda.

Hal böyleyken ücrette de değişimler rekor seviyeleri görmeye başladı. 2020 yılında saatliği 25 dolar olan temizlik görevlilerin ücreti yüzde 100 artık gösterdi.

Resmen servet kazanıyorlar…

Başta New York gibi yüksek vergili eyaletlerden Florida’ya adeta bir göç yaşanıyor. Yüksek vergiler nedeniyle Palm Beach ve Güney Florida'ya akın eden zengin vatandaşlar evlerine yardımcı ararlarken rekor artışlara neden oldular.

Söz konusu bölgelerde temizlik görevlilerinin maaşları genellikle 150 bin doları aşıyor ve malikane sahipleri arasında teklif savaşları yaşanıyor.

Palm Beach'te, zengin evlerinde deneyimi olan temizlik görevlileri, sağlık hizmetleri ve fazla mesai de dahil olmak üzere yan haklarla birlikte genellikle yılda 120 bin ila 150 bin dolar arasında kazanıyor.