Keskin nişancıların saatlerini ters takmasının sebebi bakın neymiş…
ensonhaber.com

Genellikle özel hareket kuvvetleri ya da kesin nişancılar kullansalar bile saatleri mutlaka ters takarlar. Saatlerini bileklerinin içine dönük şekilde takmalarının ise oldukça mantıklı bir sebebi varmış.

Çoğu kişinin anlamlandıramadığı bu durum aslında onları içinde bulundukları riskli durum karşısında büyük avantajlar sağlayabilecek bir ayrıntıymış.

Eminiz aklınızın ucundan bile geçmeyecek bu ayrıntıları duyduktan sonra şaşıracak ve ters takılmasına sizde hak vereceksiniz.

Saatler neden içe dönük…

Keskin nişancılar ve özel hareket kuvvetleri mensuplarında gizliliğin görev başarısı açısından kritik olduğu noktalar vardır. Bu noktalarda saatlerin camının ya da metal yüzeyinden güneş ışığının yansıyarak karşı tarafın dikkatini çekmesi gibi en temel sorunu önlemek amacıyla saatler içe dönük şekilde takılır.

Bir diğer neden ise silahlarını omuzlarına dayadıklarında veya yatay pozisyonda olduklarında ters bir saate bakmak çok daha kolay olduğunda içe doğru takılması avantaj sağlar. Böylelikle kollarını hareket ettirmeden saati hızlı bir şekilde kontrol edebilirler.

Bunların yanı sıra bileklerini hareket ettirirken saatin yüzeyi bir yerlere çarpıp ses çıkarabileceğinden iç kısma takarak söz konusu olabilecek gürültüyü ortadan kaldırmaya çalışırlar.